Crypto-Prijzen.nl

Senator Elizabeth Warren roept op tot strengere crypto regulering

Senator Elizabeth Warren roept op tot strengere crypto regulering

Senator Elizabeth Warren besprak in een interview op CNBC de regulering van cryptovaluta, de bescherming van de “kleine jongens”, de toekomst van crypto en het risico van door de overheid gesteunde inflatie. Op de vraag of de cryptocurrency sector meer regulering nodig had en of de vraag vergelijkbaar was aan die of we het internet in de jaren 90 meer hadden moeten reguleren, zei senator Warren:

“Ik wil niet wachten tot een heleboel kleine investeerders en handelaren zijn weggevaagd. Ik denk dat de regels die er aan het begin zijn, mensen veel vertrouwen geven en dat de slechterikken weten dat iemand oplet.

De gastheer speelde advocaat van de duivel: “Je beschermt de kleine man niet door de industrie te reguleren, je beschermt de grote spelers. Kleine jongens willen de vrijheid om te investeren in wat ze willen.” In reactie daarop hield senator Warren vol dat ze niet wilde dat de grote jongens konden “pompen en dumpen” en mensen oplichtten.

“De vraag is niet alleen regulering, maar ook hoe die wordt beoogd. Wie maakt er misbruik van dat er geen regels zijn? Het zijn de grote jongens. Als er geen agent is? De grote jongens.”

De toekomst van crypto

De gastheer vroeg of de senator geloofde in crypto als een idee, of het een toekomst heeft en of het de financiële sector op een positieve manier zou kunnen ontwrichten. Als reactie vestigde ze de aandacht op het falen van grote banken om consumenten in het hele land aan te trekken. Ze gelooft dat digitale valuta daar een antwoord kan zijn, omdat de kosten buitengewoon laag zijn om transacties te kunnen uitvoeren en misschien is dat een manier om vooruit te komen. Ze verwees naar het krijgen van meer mensen in het systeem die momenteel geen bankrekening hebben of onvoldoende worden bediend.

Munten kopen als inflatiehedge

Veel mensen kopen Bitcoin (BTC/USD) als inflatiehedge omdat ze vinden dat de overheid te veel uitgeeft. De senator nam deze zorg weg door mensen aan te moedigen niet aan te nemen dat wat er met crypto gebeurt in een vacuüm gebeurt, volledig onafhankelijk van al het andere, inclusief traditionele financiële markten. Ze voegde eraan toe:

“Bovendien kunnen munten hun eigen inflatoire druk hebben (hoewel) ze van een andere bron kunnen komen (dan de overheid).”

The post Senator Elizabeth Warren roept op tot strengere crypto regulering appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*