Crypto-Prijzen.nl

Senator Cynthia Lummis wil nieuwe crypto regelgeving voorstellen

Senator Cynthia Lummis wil nieuwe crypto regelgeving voorstellen

Senator Cynthia Lummis, vertegenwoordiger van Wyoming en lid van de bankcommissie van de Senaat, is van plan een wetsvoorstel in te dienen dat het wetgevende en regelgevende landschap voor digitale activa zou veranderen. Een rapport onthulde dit nieuws en merkte op dat het wetsvoorstel Lummis een nieuwe regelgevende instantie wil introduceren om crypto zaken af te handelen.

Volgens het rapport zou de nieuwe regelgevende instantie gezamenlijk worden beheerd door de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Bovendien wil het wetsvoorstel specificeren hoe verschillende soorten crypto activa worden geclassificeerd voor regelgevende doeleinden.

Deze classificatie zou ook helpen bij de belastingregels voor cryptovaluta en bij het formuleren van voorschriften voor aanbieders van stablecoin. Bovendien zou het wetsvoorstel een paragraaf over consumentenbescherming bevatten.

Senator Lummis, een van de enige twee zittende senatoren die Bitcoin (BTC/USD) in haar portfolio heeft, zei eerder:

Ik ben optimistisch dat we uiteindelijk overeenstemming zullen bereiken over een wettelijk kader voor digitale activa dat veel van de al lang bestaande problemen oplost, waaronder regelgevende jurisdictie, marktintegriteit, zelfregulerende organisaties en stablecoins.

SEC en CFTC blijven vechten voor controle over de cryptomarkt

Dit nieuws komt op het moment dat het Congres, de crypto industrie en regelgevers het erover eens zijn dat de cryptomarkt regulering nodig heeft. Hoewel de bovengenoemde partijen het erover eens zijn dat de cryptosector regulering nodig heeft, wordt er niet besloten welk bureau toezicht moet houden op de markt.

Volgens SEC voorzitter Gary Gensler zou de cryptomarkt onder de regelgevende bevoegdheid van de SEC moeten vallen. Om uit te leggen waarom hij gelooft dat de SEC cryptocurrencies moet reguleren, zei Gensler dat veel activa die op de cryptomarkt worden vermeld, waarschijnlijk geclassificeerd kunnen worden als effecten, dit zijn verhandelbare financiële instrumenten, zoals aandelen en obligaties.

Aan de andere kant vindt Rostin Behnam, voorzitter van de CFTC, dat de waakhond meer macht over de crypto industrie zou moeten hebben.

Terwijl crypto voorstanders en regelgevers blijven aandringen op crypto regulering, geloven sommige mensen niet dat de sector veel aandacht verdient.

Een voorbeeld is senator Sherrod Brown, die zei:

Stablecoins en cryptomarkten zijn eigenlijk geen alternatief voor ons banksysteem. Ze zijn een spiegel van hetzelfde kapotte systeem – met nog minder verantwoordelijkheid en helemaal geen regels.

The post Senator Cynthia Lummis wil nieuwe crypto regelgeving voorstellen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*