Crypto-Prijzen.nl

Senaat verwerpt amendement voor crypto-belasting rapportage

Senaat verwerpt amendement voor crypto-belasting rapportage

Maandag verwierp de Amerikaanse senaat een tweeledig amendement op de infrastructuurwet die betrekking had op het rapporteren van cryptowinsten aan de IRS, meldde CNBC. De wijziging zou brokers hebben gedefinieerd als entiteiten die deze inkomsten als inkomsten in een 1099-formulier zouden moeten rapporteren.

Volgens crypto-advocaten is de huidige definitie te breed en kan deze mogelijk gericht zijn op stakers, mijnwerkers, ontwikkelaars en andere mensen die geen klanten hebben. Als gevolg hiervan zouden ze niet kunnen voldoen omdat ze geen toegang hebben tot de informatie die nodig is voor nalevingsdoeleinden.

Het niet bereiken van consensus

Het afgewezen amendement had “broker” gedefinieerd om stakers, miners en andere validators uit te sluiten. Er werd geen unanieme stemming bereikt, aangezien senator Richard Shelby, R-AL bezwaar maakte. De oorspronkelijke definitie blijft van kracht omdat unanieme instemming nodig was om het compromisamendement goed te keuren.

Voorstanders van crypto zijn bezorgd dat de bepaling de markt in de VS zal verstikken als deze niet wordt aangepast. Het risico bestaat dat hierdoor verwarring ontstaat en rapportageverwachtingen worden gewekt die niet kunnen worden waargemaakt.

Na het bezwaar zei Pat Toomey, R-Pa., een van de indieners van het amendement:

“Niemand betwist dat hier een probleem is. We gaan deze mensen vragen om informatie te verstrekken die ze niet hebben. [We zullen] een puinhoop moeten opruimen die we hadden kunnen voorkomen.”

De stemming over de algemene infrastructuurwet, die $ 1 biljoen waard is, begint dinsdag. Zelfs als het wordt aangenomen, blijft de mogelijkheid om bepalingen in de toekomst te wijzigen bestaan voordat de algemene wet wordt ondertekend. Dit geldt ook voor de omstreden crypto-belastingbepaling.

Ook de Blockchain Association maakte zich zorgen over de afwijzing:

“Zoals geschreven, bevat de infrastructuurwet schadelijke IRS rapportagevereisten waaraan velen in het crypto ecosysteem niet kunnen voldoen. Als gevolg hiervan zullen veel cryptospelers gedwongen worden om naar het buitenland te verhuizen, waardoor toekomstige banen en economische groei op tafel komen te liggen.”

The post Senaat verwerpt amendement voor crypto-belasting rapportage appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*