Crypto-Prijzen.nl

SEC voorzitter onthult wat hij echt denkt over cryptocurrencies

SEC voorzitter onthult wat hij echt denkt over cryptocurrencies

US SEC issues investor alert, warning people to be cautious with IEOs

Eerder dit jaar, toen de Amerikaanse SEC een nieuwe voorzitter kreeg die veel ervaring had met de cryptocurrency industrie, verwachtten velen in de sector dat de regelgevende stand van zaken in een gunstigere richting zou gaan voor handelaren. Specifiek, dat de SEC binnenkort een Bitcoin ETF zou goedkeuren, en dat crypto misschien zelfs wat grotere vrijheden zou krijgen.

Hoewel de nieuwe leider van de SEC veel expertise heeft als het gaat om digitale activa, benadrukte hij dat hij geen cheerleader voor hen is.

Gary Gensler, de nieuwe SEC voorzitter, heeft zijn standpunt over de cryptosector nooit duidelijk gemaakt. In feite werd het raden van zijn positie een spel voor iedereen, inclusief handelaren en investeerders, Washington, Wall Street en zelfs Silicon Valley.

Zijn toespraken en keren dat hij voor het Congres verscheen, werden grondig geanalyseerd, en de vermogensadviseurs van Goldman Sachs Group deden zelfs onderzoek naar zijn MIT Blockchain and Money cursus in de hoop met het definitieve antwoord op zijn standpunt te komen. Ze zijn ook niet de enigen, want zijn online video’s hebben al miljoenen views op internet verzameld, wat zelfs Gensler zelf verraste.

Wat de nieuwe voorzitter van de SEC echt denkt over crypto

Onlangs had Gensler echter zijn eerste echte interview over crypto, en hij benadrukte dat hij geen fan is van crypto. Hij is in ieder geval geen liefhebber die velen wilden dat hij was. In plaats daarvan is hij van mening dat de crypto industrie een nieuw, robuust toezichtregime moet krijgen dat zou worden ingevoerd voor de bescherming van miljoenen beleggers die blindelings de sector betreden en hun portfolios met munten vullen.

In werkelijkheid beweert Gensler dat hij neutraal is met betrekking tot de technologie erachter – zelfs dat hij misschien een beetje geïntrigeerd is. Als het echter om beleggersbescherming gaat, is hij lang niet zo neutraal. Hij zei dat het prima is als iemand zijn geld wil riskeren door te speculeren, maar het is absoluut noodzakelijk om beleggers te beschermen tegen fraude.

Dit is de reden waarom hij het Congres om een nieuwe wet verzocht die het agentschap de autoriteit zou geven om cryptobeurzen te controleren. Het is de moeite waard erop te wijzen dat hij wel zei dat de bevoegdheden van de SEC al erg breed zijn, maar hij is van mening dat de meeste cryptocurrencies niet-geregistreerde effecten zijn die moeten voldoen aan de wetten van de toezichthouder.

Hij is niet tegen crypto, en hij gelooft dat het de moderne samenleving vooruit kan helpen, zoals technologie door de geschiedenis heen altijd heeft gedaan. Maar om het te laten gebeuren, moet er sterke en doordachte regelgeving zijn. Wat de Bitcoin ETF betreft, hij heeft geen tijdschema over wanneer en of het zelfs zal aankomen.

The post SEC voorzitter onthult wat hij echt denkt over cryptocurrencies appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*