Crypto-Prijzen.nl

SEC voorzitter: Crypto is “vol van fraude, oplichting, misbruik”

SEC voorzitter: Crypto is “vol van fraude, oplichting, misbruik”

Voorzitter van de Securities and Exchange Commission Gary Gensler voegde zich bij CNBC’s “Squawk Box” om te bespreken hoe hij geloofde dat crypto gereguleerd zou moeten worden, de opkomst van retailbeleggingen en meer. Hij introduceerde het onderwerp:

“We zijn een agentschap voor beleggersbescherming en op dit moment is deze activaklasse – Bitcoin (BTC/USD) en honderden andere munten – een speculatieve activaklasse. Als mensen risico’s willen nemen, is dat goed (maar) we willen een basisbescherming bieden tegen fraude en speculatie. De handelsplatforms waarop zij (beleggers) zich bevinden, vallen momenteel niet onder een regelgevend regime dat hen beschermt alsof ze op de NYSE zijn. Ik denk dat dat lacunes zijn. Ik denk niet dat dat goed is voor investeerders of de technologie.”

Effectenwetten niet universeel toepasbaar

Op de vraag of wetten moesten veranderen en of SEC de benodigde autoriteit had, antwoordde Gary Gensler dat veel van de munten zelf, de manier waarop ze worden uitgegeven, enz. onder de effectenwetgeving vielen. Sommige handels- en leenplatforms staan echter “schrijlings op de regelgeving”. Hij beschuldigde de platformen ervan te pleiten in plaats van een eerlijke discussie aan te gaan met de waakhond, wat een nadelig effect heeft op de markt.

De vraag was waar SEC zich bevond op het continuüm tussen innovatie en regelgeving. Door ernaar te vragen, deed de gastheer een beroep op de expertise van de SEC voorzitter op het gebied van crypto, waarin hij drie jaar lang cursussen doceerde aan het MIT. Gary Gensler reageerde door te zeggen dat hij een grote fan was van innovatie en gaf voorbeelden van hoe het mensen toegang gaf tot betere medicijnen en betere banen. Hij voegde toe:

“Innovatie moet passen binnen de kaders van het overheidsbeleid. Zonder verkeersregels zou er geen vertrouwen zijn (in de systemen).”

The post SEC voorzitter: Crypto is “vol van fraude, oplichting, misbruik” appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*