Crypto-Prijzen.nl

SEC staat indirecte blootstelling aan crypto activa toe

SEC staat indirecte blootstelling aan crypto activa toe

De Amerikaanse SEC ontvangt al jaren Bitcoin ETF aanvragen en goedkeuringsverzoeken, maar helaas hebben ze nooit vastgesteld dat ze aan hun hoge normen voldeden, en dus werd geen van hen ooit goedgekeurd. Er lijken echter dingen te veranderen, aangezien aandelen van Valkyrie’s Bitcoin ETF zojuist zijn gecertificeerd voor notering op een beurs.

Volgens een tweet gedeeld door Dr. Julian Hosp – de CEO van Cake DeFi en een blockchain adviseur voor de EU – heeft de SEC de Valkyrie Bitcoin Strategy ETF officieel goedgekeurd op 15 oktober 2021.

Bitcoin springt na de zet van de SEC

De stap lijkt precies te zijn geweest wat Bitcoin (BTC/USD) nodig had, omdat het vruchteloze pogingen deed om het weerstandsniveau van $ 60.000 te doorbreken. Toen dit nieuws op de markt kwam, schoot de prijs van de munt omhoog en bereikte het zelfs slechts enkele uren geleden $ 62.626.

Het niveau van $ 62k is nu de grootste barrière voor de munt, en hoewel het nog steeds probeert het te doorbreken en er een ondersteuning van te maken, is het waarschijnlijk dat dit gedurende de dag zal gebeuren, tenzij er een correctie plaatsvindt.

Wat de Valkyrie’s Bitcoin Strategy ETF betreft, deze zal nu worden genoteerd op Nasdaq, zoals bevestigd door een brief van de VP van het platform, Eun Ah Choi, die het op dezelfde dag publiceerde.

Het is de moeite waard eraan te denken dat Valkyrie’s prospectus zei dat zijn Bitcoin Strategy ETF indirecte blootstelling aan de munt zou bieden met in contanten afgewikkelde futures contracten, wat waarschijnlijk de enige reden is waarom de SEC zich op zijn gemak voelde om het goed te keuren. Dus hoewel de ETF niet in direct contact staat met Bitcoin, en de investeerders en handelaren dat ook niet zullen zijn, is hij nog steeds nauw verbonden met de crypto industrie, en als zodanig een nieuwe stap in de goede richting voor zowel crypto als SEC.

The post SEC staat indirecte blootstelling aan crypto activa toe appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*