Crypto-Prijzen.nl

SEC keurt een nieuwe ETF goed die bedrijven volgt die in Bitcoin (BTC) investeren

SEC keurt een nieuwe ETF goed die bedrijven volgt die in Bitcoin (BTC) investeren

US SEC issues investor alert, warning people to be cautious with IEOs

Al jaren verwerpt de Amerikaanse SEC alle Bitcoin ETF voorstellen die tal van bedrijven hebben gestuurd, en beweerde dat geen van hen goed genoeg was om investeerders te beschermen en de risico’s te beheersen. De toezichthouder heeft echter zojuist een beslissing genomen die sommigen zien als de eerste stap naar de definitieve goedkeuring van een Bitcoin ETF.

Meer specifiek heeft de Amerikaanse effectenwaakhond een ETF goedgekeurd die de prestaties volgt van bedrijven die in Bitcoin (BTC/USD) beleggen.

Het ETF voorstel is vier maanden geleden ingediend door Volt Equity en staat bekend als Volt Bitcoin Revolution ETF. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft zojuist groen licht gegeven en zal beleggers nu de mogelijkheid kunnen bieden om te investeren in bedrijven die directe blootstelling aan Bitcoin hebben.

Introductie van Bitcoin Revolution bedrijven

Met de afwezigheid van een echte Bitcoin ETF, zal dit de op één na beste zijn. Natuurlijk zal het alleen indirecte blootstelling aan Bitcoin toestaan, maar het is een grote stap in de goede richting. De indiening beschreef de organisaties die in de ETF zullen worden opgenomen als Bitcoin Revolution Companies. Dit komt door het feit dat ze grote delen van hun geld hebben besteed aan digitale valuta, of op een andere manier betrokken zijn bij crypto, zoals mijnbouw of ontwikkeling.

Het fonds zal minimaal 80% van zijn vermogen beleggen in lokale en buitenlandse bedrijven die handelen met Bitcoin, hetzij rechtstreeks, hetzij via opties. Het is ook vermeldenswaard dat een van de Bitcoin Revolution-bedrijven MicroStrategy zal zijn, dat momenteel meer dan $ 5 miljard aan BTC bezit dat het de afgelopen jaren heeft gekocht. De ETF gaat live op de New York Stock Exchange Arca onder het tickersymbool BTCR.

The post SEC keurt een nieuwe ETF goed die bedrijven volgt die in Bitcoin (BTC) investeren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*