Crypto-Prijzen.nl

SEC commissaris zegt dat DeFi transparantie en anonimiteit moet aanpakken

SEC commissaris zegt dat DeFi transparantie en anonimiteit moet aanpakken

Caroline Crenshaw, de commissaris van de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC), is naar buiten gekomen om problemen aan te pakken die van invloed zijn op de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi). Crenshaw uitte haar gevoelens in een opiniestuk op 9 november en merkte op dat de industrie tal van kansen biedt. Ze schetste ook de gevaren van spelers in de industrie die zich niet houden aan een beschermend regelgevend kader.

Het artikel van Crenshaw, genaamd DeFi Risks, Regulations, and Opportunities, maakte deel uit van het eerste nummer van The International Journal of Blockchain Law. In de publicatie merkte de SEC commissaris op dat het voor de DeFi gemeenschap absoluut noodzakelijk is om het gebrek aan transparantie en pseudonimiteit aan te pakken om te blijven voldoen aan de SEC regels.

Volgens haar is de DeFi sector in veel opzichten vergelijkbaar met het traditionele financiële systeem. Sommige projecten investeren bijvoorbeeld niet in compliance of adequate interne controles, tenzij dit vereist is. Bovendien zullen sommige individuen anderen tot slachtoffer maken wanneer de potentiële financiële beloningen hoog zijn.

Bovendien stelt het ontbreken van openbaarmakingsvereisten en informatieasymmetrieën in beide sectoren welvarende beleggers en insiders in het voordeel ten koste van de kleinste beleggers en degenen met de minste toegang tot informatie. Daarom beweert Crenshaw dat het voor DeFi projecten niet voldoende is om investeerders alleen maar te informeren dat investeren in de sector risico’s met zich meebrengt.

Regelgeving zal DeFi helpen bloeien

Volgens Crenshaw zou de regelgeving goed zijn voor de DeFi sector, aangezien ze de Amerikaanse kapitaalmarkten hebben geholpen te bloeien. De SEC commissaris drong er bij de DeFi gemeenschap op aan om regelgeving met een open geest te omarmen en zei dat effectenwetten niet alleen innovators met verplichtingen willen belasten. Pak in plaats daarvan de bovenstaande uitdagingen aan en stimuleer zo meer adoptie.

Onder verwijzing naar de tekortkomingen van de huidige DeFi sector, zei ze:

Maar in de dappere nieuwe DeFi wereld is er tot op heden geen brede toepassing geweest van regelgevende kaders die belangrijke bescherming bieden in andere markten.

Daartoe stelt Crenshaw dat gebrek aan transparantie vaak resulteert in een tweeledige markt waarin professionele investeerders en insiders enorme rendementen behalen, terwijl kleine investeerders meer risico’s nemen en slechte prijzen krijgen.

Wat pseudonimiteit betreft, merkte ze op dat DeFi markten gevoelig zijn voor manipulatie, wat moeilijk te detecteren is omdat transacties op de blockchain worden uitgevoerd. Volgens haar wordt het moeilijk om manipulatie te minimaliseren door het gebruik van bots en heimelijke handel. Hoewel de DeFi ruimte pseudonimiteit als een functie aanprijst, gelooft ze dat investeerders er prioriteit aan geven om er geld mee te verdienen.

Om deze problemen aan te pakken, stelt Crenshaw voor dat DeFi projecten een open discussie aangaan met de SEC.

The post SEC commissaris zegt dat DeFi transparantie en anonimiteit moet aanpakken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*