Crypto-Prijzen.nl

SEC commissaris beveelt aan om duidelijke regelgeving te creëren

SEC commissaris beveelt aan om duidelijke regelgeving te creëren

Na jarenlang de cryptocurrency industrie te hebben genegeerd in de hoop dat deze vanzelf zal verdwijnen, heeft de Amerikaanse SEC eindelijk erkend dat digitale valuta niet meer weg te denken zijn. Dit was al enige tijd duidelijk in de geest van de toezichthouder, maar helaas ging de meeste van zijn inspanningen naar het opsporen van ICO’s die in 2017 niet-geregistreerde effecten verkochten.

Nu de adoptie echter enorm toeneemt, heeft de Amerikaanse SEC erkend dat het belang van een regelgevend kader de hoogste prioriteit moet hebben. Tenminste, dat is wat de Amerikaanse commissaris bij de Securities and Exchange Commission, Hester Peirce, onlangs verklaarde.

In een recent interview zei Peirce dat de huidige crypto-regelgevingswetten in het land zeer beperkt en onduidelijk zijn, wat moet veranderen. Het land heeft een duidelijk regelgevend kader nodig dat investeerders zou beschermen, maar hen ook de mogelijkheid zou bieden om deel te nemen aan investeringen in digitale activa, evenals aan andere activaklassen, zei ze.

De moeilijkheid om een regelgevend kader te creëren

Peirce is van mening dat de SEC een duidelijker en betrouwbaarder raamwerk voor crypto kan ontwikkelen waarmee beleggers zonder zorgen verder kunnen gaan. Wat betreft hoe gemakkelijk of moeilijk het zou zijn om met het raamwerk te komen, Peirce merkte op dat ze zelf een deel van het raamwerk had bedacht dat ze ter beoordeling en commentaar had ingediend.

Wat de rest betreft, gaf ze toe dat er veel moeilijke en lastige aspecten zijn, maar dat het werken met mensen met kennis van deze technologie de SEC in staat zou kunnen stellen om het raamwerk uiteindelijk te voltooien.

Over de risico’s van crypto gesproken, ze zei dat het bestaan van fraude in de ruimte onmiskenbaar is en dat investeerders en andere deelnemers uiterst voorzichtig moeten zijn. Wat betreft het systemische type risico’s zijn er verbanden tussen crypto en traditionele financiën, en dat zijn gebieden waar de toezichthouders al veel aandacht aan besteden. Uiteindelijk verklaarde Peirce dat ze veel potentieel ziet in crypto en zijn technologie, maar er moet nog veel werk worden verzet voordat de markt goed gereguleerd en veilig kan worden.

The post SEC commissaris beveelt aan om duidelijke regelgeving te creëren appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*