Crypto-Prijzen.nl

SEC blokkeert voormalige functionaris om te getuigen in Ripple zaak

SEC blokkeert voormalige functionaris om te getuigen in Ripple zaak

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lijkt van plan te zijn William Hinman ervan te weerhouden te getuigen in de SEC v. Ripple (XRP/USD) rechtszaak. Hinman is voormalig directeur van de afdeling Corporation Finance van de commissie, meldt Forkast News. De SEC heeft de rechtbank gevraagd om de dagvaardingsprocedures voor Hinman op te schorten totdat deze uitspraak heeft gedaan over het verzoek van de SEC tegen de fair notice defence van het cryptobedrijf. Ripple heeft beweerd dat de SEC hen niet eerlijk heeft laten weten dat hun cryptomunttransacties onwettig waren. De afzetting van de voormalig directeur zou niet relevant zijn als dat verzoek zou worden ingewilligd.

Advocaat: Ripple is ‘verkeerd’ om recht te hebben op Hinman’s getuigenis

Advocaat van de Commissie, Ladan Steward, heeft gezegd dat Ripple ‘fout’ is om recht te hebben op Hinman’s getuigenis als reactie op hun bewering dat hij unieke kennis uit de eerste hand had over de goedkeuring door de SEC van zijn toespraak over cryptoregulering. Hij hield deze inmiddels beroemde toespraak in 2018. Volgens de advocaat kunnen beklaagden die feiten willen hebben over de bewering van de SEC over het voorrecht van beraadslagingsproces eenvoudig de commissie vragen. Ripple zou niet in staat zijn om meer gedetailleerde informatie van de voormalige directeur te krijgen dan uit de verslagen van de interne communicatie van de commissie met betrekking tot zijn toespraak.

Volgens een brief van Stewart:

“Beklaagden willen dat directeur Hinman urenlang ondervragingen doorstaat, waarbij een advocaat van de SEC herhaaldelijk bezwaar maakt en hem opdraagt niet te antwoorden, alleen zodat de verdachten het transcript van de verklaring kunnen gebruiken om voor dit Hof te argumenteren dat de SEC niet het recht heeft om een deliberatief proces af te dwingen. Deze strategie is geen uitzonderlijke omstandigheid die een dergelijke afzetting rechtvaardigt.”

Meest controversiële rechtsgebieden: interne communicatie over BTC, ETH, XRP

De interne communicatie van de commissie over Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD) en XRP is het meest tevreden deel van de rechtszaak. De kwestie of XRP transacties “beleggingscontracten” zijn onder de Securities Act van 1933, vormt de kern van het conflict.

Senator roept SEC op wegens gebrek aan crypto regulering

Senator Elizabeth Warren, voorzitter van de VS senaatscommissie voor bankzaken, huisvesting en stedelijke aangelegenheden, wees de SEC op de afwezigheid van crypto regulering in een brief aan SEC voorzitter Gary Gensler en vroeg hem om details over de bevoegdheid van de SEC om cryptobeurzen te reguleren. De SEC heeft crypto regelgeving niet genoemd in haar meest recente regelgevingsagenda.

Populariteit van XRP nam af, maar alleen in de VS

In de nasleep van de rechtszaak hebben Kraken, Coinbase en een aantal andere in de VS gevestigde beurzen de XRP handel opgeschort of de munt helemaal verwijderd. De rechtszaak heeft echter geen gevolgen gehad voor activiteiten buiten de VS. Ripple wordt nog steeds in veel delen van de wereld verhandeld en is behoorlijk populair in Azië. Zijn marktkapitalisatie rangschikt het als de zesde grootste crypto.

The post SEC blokkeert voormalige functionaris om te getuigen in Ripple zaak appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*