Crypto-Prijzen.nl

SEC behaalt een kleine overwinning in het juridische geschil met Ripple Labs

SEC behaalt een kleine overwinning in het juridische geschil met Ripple Labs

De zaak tegen Ripple Labs heeft een nieuwe wending gekregen, dagen nadat Ripple een kleine overwinning behaalde en deze keer is het de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die een kleine overwinning heeft behaald. De SEC heeft een verlenging gekregen om een ontdekkingsschema te verstrekken met betrekking tot twee individuele beklaagden, namelijk Chris Larsen (mede-oprichter van Ripple Labs) en Brad Garlinghouse (CEO van Ripple Labs).

De bittere juridische strijd tussen de SEC en Ripple Labs begon eind december 2020 toen de SEC Ripple Labs beschuldigde van het verdienen van $ 1,3 miljard aan een niet-geregistreerde Security Token Offering (STO) met behulp van zijn native token, XRP.

Maar Ripple Labs heeft stand gehouden door te stellen dat het XRP token geen beveiliging is, maar eerder een methode om internationale betalingen te vergemakkelijken. Ripple heeft ook betoogd dat de SEC Ripple niet eerlijk heeft geïnformeerd over het feit dat het token een beveiliging is.

Hoewel de uitspraak een overwinning is voor de SEC, geloven sommige toeschouwers dat de SEC traag is en de zaak vertraagt om Ripple Labs te frustreren.

Ripple Labs draagt nu ongeveer twee jaar de last van de zaak en het is het XRP token dat de grootste klap heeft gekregen in de mate dat het van een meerderheid van cryptobeurzen is geschrapt, omdat ze bang zijn te worden aangegeven dat ze in plaats daarvan een ‘beveiliging’ aanbieden van een cryptovaluta.

Wat de verleende verlenging betekent?

Volgens de uitspraak van de rechtbank:

“De SEC zal de rechtbank binnen een week na de indiening van de individuele gedaagden informeren over haar standpunt over de vraag of een aanvullende ontdekking vereist is.”

De verlenging geeft de beklaagden tot 8 april om een antwoord in te dienen op de klachten van de SEC en het besluit van de SEC over de aanvullende ontdekking is gepland voor 15 april met een gezamenlijk voorstel voor een planningsopdracht voor 22 april. Deze data zijn echter niet vastgezet; ze kunnen worden gewijzigd afhankelijk van hoe snel Ripple Labs beweegt.

Volgens de bestelling:

“De indiening van het antwoord van de individuele gedaagden is de aanleiding. Wanneer het antwoord is ingediend, zelfs als het vóór 8 april is, begint de datum waarop het antwoord is ingediend, de klok van twee weken te lopen voor het indienen van het SEC standpunt over ontdekking en de gezamenlijk voorgestelde planningsopdracht.”

Het bericht SEC behaalt een kleine overwinning in het juridische geschil met Ripple Labs verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*