Crypto-Prijzen.nl

SAVAGE tekent Paul Nicklen, maakt gebruik van Polygon PoS

SAVAGE tekent Paul Nicklen, maakt gebruik van Polygon PoS

SAVAGE, een NFT marktplaats voor fotografie en video, heeft de legendarische Canadese filmmaker, fotograaf, zeebioloog en videograaf Paul Nicklen aangetrokken als projectmedewerker en adviseur, zo vernam Invezz uit een persbericht.

Nicklen en NFT’s: geen overlap in waarde

Paul Nicklen, een van ’s werelds meest erkende poolspecialisten, documenteert al meer dan twee decennia natuurlijke wonderen. Hij pleit voor natuurbehoud en leidt een leven van kunst, doel en avontuur. Hij diende als opdrachtfotograaf voor het tijdschrift National Geographic en Sony Artisan of Imagery.

Waarom de verandering van hart?

De man die met zijn creatieve werk tot de verbeelding van een wereldwijd publiek sprak, hield eerder afstand van de NFT niche ondanks petabytes aan 8K videobeelden. Dat komt omdat de negatieve milieu-impact van NFT’s onverenigbaar is met zijn natuurbeschermingswaarden en inspanningen om de natuur te beschermen, met name de poolgebieden van de planeet.

SAVAGE werkt samen met Polygon om dApp te maken zonder ecologische voetafdruk

Het NFT foto- en videoplatform is een samenwerking aangegaan met Polygon Studios (MATIC/USD), EnergyWeb en het Crypto Climate Accord om een gedecentraliseerde app te creëren die geen ecologische voetafdruk achterlaat.

SAVAGE gebruikte de kracht van Polygon’s Proof of Stake consensus blockchain om de eerste CO2-neutrale NFT marktplaats voor 8K video ter wereld te creëren. Ze creëerden ook fotografie met de hoogste resolutie van de beste makers van inhoud over de hele wereld. Beide initiatieven hadden de steun en begeleiding van Crypto Climate Accord en EnergyWeb om CO2 compensaties te beheren.

Een historische mijlpaal

Milieuactivisten over de hele wereld verwelkomen een mijlpaal zoals SAVAGE’s dApp. Onderzoek van Memo Atken heeft aangetoond dat de CO2 voetafdruk van een gemiddelde NFT in één editie gelijk staat aan het rijden met een benzineauto gedurende 1.000 km.

Nader onderzoek van een geslagen NFT collectie onthulde dat deze een CO2 voetafdruk had van 260 megawattuur over een periode van 6 maanden, wat gelijk stond aan het 77 jaar lang van stroom voorzien van een gemiddeld huis in de EU.

De post SAVAGE tekent Paul Nicklen, maakt gebruik van Polygon PoS verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*