Crypto-Prijzen.nl

Samenwerking CoinGate, IBS en de Centrale Bank van Oekraïne om crypto donaties te accepteren

Samenwerking CoinGate, IBS en de Centrale Bank van Oekraïne om crypto donaties te accepteren

CoinGate, een in Litouwen gevestigde verwerker van cryptobetalingen, is een samenwerking aangegaan met de Nationale Bank van Oekraïne (NBU) en de International Business Settlement (IBS) om donatie van crypto-activa aan de Oekraïense strijdkrachten mogelijk te maken, in meer dan 70 verschillende cryptocurrencies.

Door dit initiatief kunnen bezitters van kleine crypto-activa Oekraïne steunen zonder dat ze hun cryptovaluta hoeven te ruilen. Dit zal de lijst van de crypto-activa die Oekraïne was gaan accepteren als donaties, uitbreiden.

Oekraïne had verklaard dat het al donaties accepteerde in de vorm van Bitcoin (BTC), Polkadot (DOT), Tether (USDT) en Ethereum (ETH).

De mede-oprichter van CoinGate, Dmitrijus Borisenka, verklaarde de reden voor deze gedurfde steun aan Oekraïne:

“Vandaag de dag zien we ongekende agressie tegen een beschaafd Europees land. Een daad van agressie, die de vrijheid van Oekraïne en zijn volk bedreigt.”

CoinGate’s Head of Product, Sarunas Matulevicius, voegde aan de andere kant toe:

“We doen waar we goed in zijn. We hebben een platform dat 70+ verschillende crypto’s kan verwerken met de mogelijkheid om ze in realtime om te zetten in een andere crypto of fiat.”

Hoe werkt het

CoinGate zet alle cryptodonaties automatisch om in euro’s, waarna IBS de directe betaling goedkeurt op de speciale donatierekeningen die de centrale bank van Oekraïne had ingesteld om de Oekraïense strijdkrachten te ondersteunen.

De Digital-manager van CoinGate, Matas Kibildis, zei in een interview dat het bedrijf al een enorm bedrag had gestuurd, waarbij zelfs hun werknemers op verschillende manieren individuele steun toonden aan het initiatief om Oekraïne te ondersteunen.

Matas Kibildis voegde er ook aan toe dat de cryptogemeenschap altijd ondersteunend is en klaar staat om donaties te doen wanneer dat nodig is, zoals in het geval van Oekraïne. Hij merkte op dat het bedrijf al donaties heeft ontvangen met behulp van verschillende crypto-activa, waaronder altcoins zoals Tron (TRX), XRP en Bitcoin Cash (BCH) van 85 verschillende donoren.

Matas Kibildis zei:

“Het feit dat een persoon of een particulier bedrijf gemakkelijk grensoverschrijdende donaties van gedecentraliseerde systemen kan doen aan landen die met conflicten te maken hebben, is werkelijk fascinerend en een van de belangrijkste redenen waarom de gemeenschap Oekraïne actief ondersteunt.”

The post Samenwerking CoinGate, IBS en de Centrale Bank van Oekraïne om crypto donaties te accepteren appeared first on Cryptostart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*