Crypto-Prijzen.nl

Sam Bankman-Fried heeft mij ook voor gek gezet

Sam Bankman-Fried heeft mij ook voor gek gezet

Er is geen tekort aan mensen die zijn gedupeerd door de in ongenade gevallen FTX -oprichter Sam Bankman-Fried. Volgens faillissementsaanvragen heeft FTX meer dan een miljoen schuldeisers. Een duizelingwekkend aantal maar misschien niet helemaal verrassend gezien het feit dat het geveegde bedrag meer dan $8 miljard bedraagt.

Hoewel ik geen activa op FTX had, was ik ook een van degenen die door FTX werden bedrogen. Ik schreef dit artikel artikel met de titel “Hoe Amerikaanse klanten werden gered van de FTX-puinhoop.” Ik had het helemaal mis.

Het artikel werd gepubliceerd op 10 november, dezelfde dag dat Bankman-Fried een draad van 21 tweets publiceerde die begon met zijn nieuwe favoriete woorden, “Het spijt me”. De belangrijkste tweet is die hieronder:

FTX US werd gered van Amerikaanse regelgeving, schreef ik, in de overtuiging dat Bankman-Fried ervan overtuigd was dat dit afgezonderd was en in orde zou zijn. Op dat moment was het nog bezig met het verwerken van opnames en leek er niets aan de hand. FTX, weet je nog, had zijn hoofdkantoor in de Bahama’s en richtte, net als Binance (uitgebreid artikel over recente gebeurtenissen op die beurs hier), een aparte dochteronderneming op in de VS om het strengere regelgevingsklimaat het hoofd te bieden.

Ik concludeerde dat dit FTX had gered, na de tweets van Bankman-Fried. Het lijkt nu naïef om enig gewicht te hechten aan een woord dat uit zijn mond komt, maar dat is precies wat ik deed. Nogmaals, FTX US verwerkte opnames op dit moment prima en leek ver verwijderd te zijn van het hele debacle. Onderstaande tweet is diezelfde dag ook geplaatst.

De volgende dag tweette Bankman-Fried het onderstaande:

Het was een verbluffende wending in een toch al ongelooflijk verhaal over bedrog, en het is nog steeds niet opgehelderd waarom Bankman-Fried volhoudt dat FTX US solvabel is. Hij interviewde Andrew Sorkin van CNBC op 30 november als onderdeel van de New York Times DealBook-top en zei het volgende:

“Het Amerikaanse platform is volledig solvabel en gefinancierd. Ik geloof dat opnames vandaag kunnen worden geopend en geheeld kunnen worden.”

Maar er is geen enkel bewijs geleverd om de zijne te ondersteunen. En al die tijd worden opnames bevroren met FTX US-klanten die deel uitmaken van het faillissementsproces, samen met alle andere klanten.

Aan de andere kant tweette Bankman-Fired: “FTX is prima. Assets are fine” op 7 november, alvorens de tweet te verwijderen en faillissement aan te vragen, misschien is het niet zo verwonderlijk dat de FTX US-regel ook onjuist is.

Hoe dan ook, Bankman-Fried is nu gearresteerd en wordt uitgeleverd aan de VS. Wetgevers zijn indrukwekkend snel van de zaak afgekomen, met zorgen van de cryptogemeenschap dat hij een voorkeursbehandeling zou krijgen gezien al zijn politieke donaties, wat niets anders bewijst dan een misplaatste samenzwering.

Laten we hopen dat er snel een tijd komt dat we allemaal kunnen stoppen met over hem te praten, want ik ben het echt zat. Maar hoe dan ook, als iemand mijn stuk leest waarin de Amerikaanse regelgeving wordt geprezen om Amerikaanse klanten te redden, bied ik mijn excuses aan.

Het bericht Sam Bankman-Fried heeft mij ook voor gek gezet verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*