Crypto-Prijzen.nl

Russische staatsfunctionaris beweert dat cryptohandel niet zal worden verboden

Russische staatsfunctionaris beweert dat cryptohandel niet zal worden verboden

Russian FSB and central bank agree to outlaw crypto as means of payment

Nadat China onlangs een verbod had ingevoerd op alle cryptotransacties en -operaties, naast het simpele bezit van de munten, vreesden velen dat Rusland de volgende zou kunnen zijn die hetzelfde doet. De vice-minister van Financiën van het land, Alexei Moiseev, heeft echter onlangs aan verslaggevers onthuld dat de regering geen plannen heeft om de zet van China te weerspiegelen.

Hij zei zelfs dat burgers digitale activa moeten en zullen kopen en crypto wallets op buitenlandse beurzen zullen gebruiken. Dat betekent echter niet dat Rusland de bestaande beperkingen zal intrekken. Met andere woorden, cryptocurrencies mogen nog steeds niet worden gebruikt voor betalingen in het land.

Moiseev bevestigde dat crypto nederzettingen nog steeds verboden zijn en dat het onwaarschijnlijk is dat er in de nabije toekomst iets zal veranderen. Voorlopig zijn er in ieder geval geen plannen om wijzigingen aan te brengen.

Rusland is niet klaar om cryptocurrencies een wettig betaalmiddel te maken

Ruslands eigen verbod op cryptobetalingen kwam meer dan een jaar geleden, in juli 2020. Destijds keurden de wetgevers van het land een wet goed die duidelijkheid bracht in de regelgeving voor de lokale crypto industrie. In wezen definieerde het de juridische status van digitale valuta, maar het verbood het gebruik ervan voor het uitvoeren van betalingen.

De vice-minister van Financiën van het land was niet de enige die zei dat cryptobetalingen niet snel zullen plaatsvinden. Nog maar ongeveer een maand geleden zei Dmitry Peskov – de woordvoerder van het Kremlin – dat het land niet klaar is om Bitcoin als wettig betaalmiddel toe te staan.

Moiseev voegde eraan toe dat het invoeren van cryptobetalingen de financiële soevereiniteit van het land zou bedreigen, aangezien het een enorme uitdaging zou worden om de geldhoeveelheid in het land te beheersen.

Voorlopig verslaat de Russische aanpak zeker die van China, aangezien het land onlangs alle cryptotransacties verbood en het zelfs illegaal maakte om buitenlandse valuta te gebruiken. Crypto mijnwerkers werden al uit het land verdreven vanwege soortgelijke wetten, en nu begonnen zelfs beurzen zoals Huobi, KuCoin en anderen diensten aan Chinese gebruikers te weigeren.

The post Russische staatsfunctionaris beweert dat cryptohandel niet zal worden verboden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*