Crypto-Prijzen.nl

Russisch ministerie van Financiën presenteert wetsvoorstel over crypto regelgeving

Russisch ministerie van Financiën presenteert wetsvoorstel over crypto regelgeving

Het Russische ministerie van Financiën heeft zijn plannen doorgezet om te pleiten voor regulering in de cryptocurrency sector, ondanks de tegenstand van de Russische bank die de sector wil verbieden.

Het Russische ministerie van Financiën heeft conceptwetgeving gepresenteerd die de regulering van de digitale activasector aanpakt. In de wetgeving wordt gesproken over meer bescherming voor beleggers.

Wetgeving over cryptocurrencies

Het Russische ministerie van Financiën heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat cryptocurrencies niet als betaalmiddel kunnen worden gebruikt in Rusland. De activa zullen echter worden beschouwd als legale beleggingsinstrumenten.

Als deze rekening wordt goedgekeurd, moeten klanten zich identificeren om transacties in deze activa uit te voeren. Het wetsvoorstel vraagt wetgevers ook om buitenlandse cryptobeurzen te verplichten een vergunning aan te vragen voordat ze in het land opereren. Deze bedrijven moeten hun klanten ook informeren voordat ze diensten aan hen aanbieden.

Als een inwoner slaagt voor een financiële geletterdheidstest die wordt uitgevoerd door de financiële firma’s, ontvangt hij een toewijzing van maximaal 600.000 roebel, wat overeenkomt met ongeveer $ 7.806 per jaar. Degenen die deze test niet halen, zullen tot 50.000 roebel toewijzen, wat overeenkomt met ongeveer $ 650 per jaar.

Het ministerie van Financiën heeft ook gepleit voor cryptocurrency mining. Dit is ook een gebied dat de president van de Russische Federatie, Vladimir Poetin, heeft aangepakt. Rusland is momenteel de op twee na grootste Bitcoin mijnwerker, goed voor ongeveer 11,2% van de wereldwijde hash-snelheid.

Lokale banken toestaan om in crypto te handelen

De minister van Financiën in Rusland, Anton Siluanov, heeft de goedkeuring van lokale banken voorgesteld om transacties in cryptocurrencies uit te voeren. Siluanov, die een voortrekkersrol heeft gespeeld bij het pleiten voor crypto adoptie in Rusland, heeft gezegd dat cryptocurrencies op dezelfde manier moeten worden behandeld als edele metalen zoals goud.

Het debat over de vraag of Bitcoin (BTC/USD) beter is dan goud, is in de crypto gemeenschap afzonderlijk aan de orde gesteld. De twee hebben enkele overeenkomsten, zoals dat hun aanbod wordt afgetopt. Bitcoin is een schaars metaal en het maximale aanbod ligt rond de 21 miljoen munten. De twee zijn populaire waardewinkels geworden, waarbij Bitcoin zelfs de term digitaal goud heeft gekregen vanwege het toegenomen gebruik om zich in te dekken tegen inflatie.

La notizia Russisch ministerie van Financiën presenteert wetsvoorstel over crypto regelgeving era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*