Crypto-Prijzen.nl

Russisch ministerie van energie kan Bitcoin (BTC) accepteren voor olie en gas

Russisch ministerie van energie kan Bitcoin (BTC) accepteren voor olie en gas

De energiechef van de Russische Federatie, Pavel Zavalny, heeft aangekondigd dat het land overweegt Bitcoin (BTC/USD) te accepteren als betaalmethode om olie en gas te kopen. Het zou echter alleen van toepassing zijn als betaalmethode die wordt gebruikt door bevriende landen als Turkije en China.

De aankondiging komt op een moment dat er bezorgdheid bestaat dat Rusland crypto zou kunnen gebruiken om de sancties van de VS en andere westerse landen te omzeilen.

Rusland zou Bitcoin kunnen gebruiken om olie en gas te kopen

Zavalny werd geciteerd door een nieuwspublicatie waarin stond dat bevriende landen olie en gas konden kopen met de Chinese yuan, Turkse lira of zelfs Bitcoin. Dit zou het nieuwe geaccepteerde betaalmiddel voor Russische olie en gas zijn en niet de gebruikelijke Amerikaanse dollar.

De publicatie vermeldde dat Zavalny sprak tijdens een ontmoeting met vertegenwoordigers uit China en Turkije, waar ze een wijziging bespraken in de betaalmiddelen die worden geaccepteerd om Russische olie- en gasproducten te kopen.

Zavalny voegde er ook aan toe dat onvriendelijke landen voor olie zouden betalen met roebels of goud. Deze stap is tegengewerkt door EU landen die sancties tegen Rusland hebben opgelegd. Het is nog steeds onduidelijk of Rusland de voorwaarden van de bestaande oliecontracten kan wijzigen om landen te verplichten te betalen met roebels. Momenteel betalen deze landen voor Russische olie met de Amerikaanse dollar of euro.

Crypto gebruik in Rusland

Er zijn echo’s van bezorgdheid over Rusland dat cryptocurrencies gebruikt om de sancties te vermijden die door de VS en zijn westerse bondgenoten tegen het land zijn opgelegd. Russische oligarchen en verschillende financiële instellingen zijn het doelwit van deze sancties.

Er is echter hevig gedebatteerd over de mogelijkheid dat Rusland crypto gebruikt om sancties te vermijden. De cryptogemeenschap heeft opgemerkt dat blockchain technologie transacties traceerbaar heeft gemaakt, waardoor contant geld de beste manier is om activa wit te wassen of te verbergen.

Bovendien hebben recente rapporten opgemerkt dat de crypto handelsvolumes in Rusland aanzienlijk laag zijn. De crypto handelsvolumes die uit Rusland komen, zijn momenteel lager dan begin februari. De crypto handelsvolumes piekten een paar dagen voor de oorlog, maar zijn sindsdien afgekoeld.

Het bericht Russisch ministerie van energie kan Bitcoin (BTC) accepteren voor olie en gas verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*