Crypto-Prijzen.nl

Russen liquideren crypto om in de VAE veilige havens te zoeken

Russen liquideren crypto om in de VAE veilige havens te zoeken

Russische crypto houders liquideren naar verluidt miljarden dollars in virtuele valuta en steken deze in investeringen in Dubai. Sommigen hebben geprobeerd zich in te kopen in andere safe-haven activa.

Volgens een rapport van Reuters op vrijdag 11 maart zijn platforms voor digitale activa in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) overspoeld met verzoeken om Bitcoin en andere crypto-activa te verkopen.

Het rapport citeert verklaringen van tal van managers en financiële experts van cryptobedrijven. Nu veel Europese landen en de VS sancties opleggen, wordt gevreesd dat rijke Russen op alle mogelijke manieren zouden kunnen proberen om bevriezing van tegoeden te voorkomen. Crypto lijkt een van de opties te zijn.

Crypto gebruiken om zich in te dekken tegen inflatiedruk of sancties te ontwijken?

De Russische munteenheid, de roebel, is enorm gedaald sinds het begin van de oorlog in Oekraïne. En sommige waarnemers zeggen dat mensen crypto kunnen tegenkomen om hun geld te beschermen tegen massale devaluatie.

In een reactie op de kwestie vertelde Apurv Trivedi van Healy Consultants aan Reuters:

Ze proberen zichzelf in feite te beschermen tegen de inflatoire druk die optreedt tegen de Russische valuta. Dus crypto is een zeer goede exit voor hen geweest om de risico’s waarmee ze worden geconfronteerd te beheersen.”

Volgens de adviseur biedt crypto de benodigde liquiditeit.

Maar hoe zit het met klanten die Bitcoin ter waarde van $ 2 miljard of meer willen verkopen?

Volgens de bronnen hebben Zwitserse brokers verzoeken ingediend om Bitcoin bezit te liquideren van Russen, bang dat de Zwitserse autoriteiten hun tegoeden zouden kunnen bevriezen. De verzoeken, zo voegde het rapport eraan toe, waren allemaal van BTC ter waarde van $ 2 miljard of meer.

Een van de verzoeken “wilde 125.000 bitcoin verkopen” ter waarde van ongeveer $ 6 miljard. Het geld zou vervolgens naar Australië worden overgemaakt, zei een directeur van een cryptobedrijf in de VAE.

Naar verluidt heeft het bedrijf geen van de vijf of zes liquidaties verwerkt die de afgelopen twee weken waren aangevraagd.

Crypto gebruiken om onroerend goed te kopen

Er wordt niet alleen melding gemaakt van de verkoop van cryptovaluta voor contant geld, maar ook van het gebruik ervan bij de aankoop van onroerend goed in de VAE.

Bronnen vertelden Reuters dat sommige van de klanten hun cryptocurrency hebben gebruikt om onroerend goed te kopen, terwijl sommigen op zoek zijn om snel geld te verzilveren in harde valuta die vervolgens kan worden opgeborgen om de zware sancties te omzeilen.

We hebben veel Russen en zelfs Wit-Russen naar Dubai zien komen en alles meenemen wat ze kunnen brengen, zelfs in crypto”, zei een broker.

Zoals hierboven vermeld, duikt het rapport op op een moment dat westerse autoriteiten hun bezorgdheid hebben geuit over het potentieel voor gesanctioneerde personen om de strenge beperkingen via crypto te omzeilen.

Het bericht Russen liquideren crypto om in de VAE veilige havens te zoeken verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*