Crypto-Prijzen.nl

Robinhood lanceert een periodieke koopfunctie voor crypto

Robinhood lanceert een periodieke koopfunctie voor crypto

Robinhood, een gerenommeerd Amerikaans bedrijf voor financiële dienstverlening, heeft een functie voor crypto-investeringen uitgerold waarmee je periodieke investeringen kunt doen. Het bedrijf onthulde dit nieuws via een blogpost op 8 september en merkte op dat deze functie gebruikers in staat zou stellen hun favoriete munten naadloos te kopen. Naar verluidt kunnen Robinhood gebruikers gebruikmaken van deze functie om dagelijks, wekelijks of maandelijks crypto te kopen ter waarde van slechts $ 1.

Volgens de blogpost probeert deze functie crypto-adopteerders te helpen een spaarcultuur te omarmen. Robinhood beweert dat het gebruik van de dollar-cost averaging (DCA) strategie beleggers kan helpen hun crypto-bezit in de loop van de tijd te laten groeien en tegelijkertijd de effecten van marktvolatiliteit te verminderen. Het in Californië gevestigde bedrijf gelooft dat periodieke investeringen investeerders ook helpen om risico’s te verminderen en zich te concentreren op groei op lange termijn.

Terwijl andere platforms een commissie van maximaal 4% in rekening brengen voor elke cryptotransactie, stelt de functie voor periodieke investeringen gebruikers in staat om commissievrij een breed scala aan cryptocurrencies te kopen. Robinhood voegde eraan toe dat andere crypto-handelsplatforms hogere kosten in rekening brengen voor kleine terugkerende aankopen in vergelijking met een enkele grote. Als gevolg hiervan werkt het investeren van kleine bedragen via dergelijke bedrijven contraproductief.

Democratisering van financiën

Volgens Robinhood maakt deze lancering deel uit van haar missie om financiën voor iedereen te democratiseren. Hoewel de functie voor periodieke crypto-investeringen momenteel niet beschikbaar is voor inwoners van New York, is het bedrijf van plan deze service tegen het einde van deze maand voor alle gebruikers uit te rollen.

Gebruikers aansporend om gebruik te maken van deze functie, zei Robinhood:

Wat je doel ook is – laat je cryptoportfolio groeien, word een coiner, maak een investeringsplan voor de lange termijn – periodieke investeringen kunnen je helpen om daar te komen met minder stress en gedoe.

Door crypto aankopen te stroomlijnen, zal Robinhood een toestroom van investeerders krijgen die het scala aan digitale activa willen kopen dat het ondersteunt. Met Dogecoin (DOGE/USD) die maar liefst 62% van Robinhood’s crypto inkomsten bijdraagt, zal de munt naar verwachting winnen terwijl de snelgroeiende gemeenschap zich haast om deze kans te grijpen. Op het moment van schrijven is DOGE de afgelopen 24 uur met 7,20% gestegen om van eigenaar te wisselen voor $ 0,2586 (£ 0,19).

Dit nieuws komt terwijl de crypto activiteiten van Robinhood blijven groeien. Volgens het rapport van het bedrijf over het tweede kwartaal van 2021 haalden crypto handelsdiensten $ 233 miljoen (£ 168,79 miljoen) op, wat neerkomt op 41% van de totale omzet in het kwartaal. Ter vergelijking: de crypto activiteiten van Robinhood genereerden in 2020 slechts $ 5 miljoen ($ 3,62 miljoen).

The post Robinhood lanceert een periodieke koopfunctie voor crypto appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*