Crypto-Prijzen.nl

Robinhood kondigt Lightning Network integratie aan

Robinhood kondigt Lightning Network integratie aan

Robinhood heeft vanmiddag aangekondigd dat de app ondersteuning toevoegt voor Bitcoin transacties op het Lightning Network. Vandaag onthuld op de Bitcoin conferentie in Miami, kondigde de online broker ook aan dat het zijn crypto portemonnee heeft geactiveerd voor twee miljoen in aanmerking komende klanten.

Hoewel niet zo’n gedenkwaardige onthulling als de kopontwikkeling van de conferentie van vorig jaar – dat El Salvador Bitcoin als wettig betaalmiddel verklaarde – is dit nog steeds goed nieuws voor de crypto industrie in het algemeen, zij het een beetje voorspelbaar. De invloed van Robinhood was duidelijk te zien tijdens de GameStop saga in januari 2021, toen hun beslissing om te voorkomen dat klanten GameStop aandelen kochten, tot muiterij op internet leidde. Hun gebruikersbestand heeft $ 17,9 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Ooit de lieveling van de retailwereld – hun naam Robinhood voelde bijzonder toepasselijk – kwam het al snel als helaas ironisch over, omdat hun dramatische gemene wending tijdens de meme-hysterie elke WWE worstelaar trots zou hebben gemaakt.

Simpel gezegd, dit is een stap die Robinhood moest maken. Hun missie om particuliere klanten gemakkelijke toegang tot investeringen te bieden, is ernstig beperkt door hun gebrek aan betrouwbare crypto infrastructuur. Het spreekt over de groeiende relevantie van cryptocurrency binnen de investeringssfeer, aangezien de roep om de app om digitale producten aan te bieden uiteindelijk te luid werd om te negeren.

Natuurlijk heeft Robinhood meer nodig om hun problemen op te lossen. Toen het aandeel afgelopen zomer naar de beurs ging voor $ 38 per aandeel, schoot het binnen een paar dagen snel naar $ 55. Sindsdien is het echter bergafwaarts gegaan en het aandeel wordt nu verhandeld op $ 11,96 – bijna 80% lager dan het hoogste punt ooit.

Ouch, grafiek via Yahoo Finance

Terwijl Robinhood eerder crypto producten in een beperkte capaciteit aanbood, biedt de uitrol van een volledige portemonnee functie nu volledige zelfbewaring, waardoor klanten de cryptocurrencies daadwerkelijk kunnen kopen en naar believen in en uit het Robinhood ecosysteem kunnen overzetten.

Als een klant bijvoorbeeld een Cristiano Ronaldo shirt zou kopen op het eiland Madeira in Portugal, kunnen ze nu Bitcoin verzenden vanuit hun Robinhood cryptoportemonnee om de aankoop te voltooien. Dit wordt natuurlijk gedeeltelijk mogelijk gemaakt door een andere aankondiging uit Miami vanmiddag – dat Bitcoin wettig betaalmiddel is geworden op het zonnige eiland Madeira, beroemd als de geboorteplaats van een redelijk goede voetballer met de naam Cristiano Ronaldo.

Robinhood had eerder aangekondigd dat bijna 10 miljoen klanten vorig jaar crypto op hun app hadden verhandeld, dus dit zal ongetwijfeld als een langverwachte bonus voor diezelfde gebruikers komen. Hoewel moet worden opgemerkt dat de zet oorspronkelijk alleen voor 2 miljoen “in aanmerking komende” gebruikers is, zijn inwoners van New York, Hawaii en Nevada uitgesloten, waar regelgevende hindernissen de uitrol hebben vertraagd.

Voorheen betekende de bèta-uitrol dat slechts een zeer beperkt aantal gebruikers kon verschuiven rond Bitcoin, Ether en Dogecoin. Met Bitcoin als de meest terugkerende aankoop in de app, volgens Chief Product Office Aparna Chennapragada, zal dit gebruikers zeker sussen, hoewel de aandelenkoers niet onder de indruk was, een daling van 3% op het moment van schrijven. Wat Bitcoin betreft, het vertegenwoordigt net iets meer acceptatie, terwijl met name het Lightning Network aan geloofwaardigheid blijft winnen. “Voor de grotere gemeenschap is dit een fantastische manier” om goedkoop transacties uit te voeren in Bitcoin, zei Chennapragada.

Buiten Bitcoin heeft Robinhood echter nog een lange weg te gaan. Voor crypto enthousiastelingen zal het onvermogen van de nieuwe portemonnee om te synchroniseren met ERC-20 tokens zeker frustreren. Geen toegang tot NFT’s (waarvan het grootste deel op Ethereum staat), noch airdrops en forks zijn verdere problemen die nog moeten worden opgelost. Staken is ook niet mogelijk en de limiet voor uitgaande transfers is $ 5.000.

Als Robinhood zijn gebruikers echt wil sussen en zich wil concentreren op het terugbrengen van de aandelenkoers naar waar het ooit was, zal het meer moeten doen dan alleen het Lightning Network aanbieden. Er zijn te veel concurrenten in de ruimte voor retailbeleggers om tevreden te zijn met zo’n beperkte mogelijkheid om transacties in crypto uit te voeren.

Het bericht Robinhood kondigt Lightning Network integratie aan verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*