Crypto-Prijzen.nl

Risico keert terug naar crypto nu sommige Bitcoin donaties hun weg vinden naar Oekraïne

Risico keert terug naar crypto nu sommige Bitcoin donaties hun weg vinden naar Oekraïne

Bitcoin en digitale activa analist Marcus Sotiriou zegt dat het risico-on sentiment terug is in de cryptomarkt na de uitverkoop van donderdag die $ 143 miljoen aan BTC shorts binnen enkele uren wegvaagde.

Bitcoin was al vroeg gedaald tot een dieptepunt van $ 34.600 toen investeerders in paniek raakten door het nieuws over de Russische invasie van Oekraïne. De vroege transacties op vrijdag zagen echter een enorme sprong naar hoogtepunten boven $ 39.600. Het beeld was vergelijkbaar op de aandelenmarkten, met Amerikaanse aandelen die de winst in Azië en Europa wilden weerspiegelen.

Sotiriou, een analist bij het in het VK gevestigde bedrijf voor digitale activa GlobalBlock, zei dat het opmerkelijke herstel stieren in staat stelt om de controle over te nemen en hoger te blijven.

Van de neerwaartse druk die in de week werd waargenomen, merkte hij op:

Het lijkt erop dat de invasie een ‘sell the rumor, buy the news’ evenement was, waar risicovolle activa agressief werden gekocht, omdat werd bevestigd dat Rusland inderdaad binnenviel. De markt houdt niet van onzekerheid, dus zodra we enige duidelijkheid hadden over de langdurige crisis, kwamen kopers tussenbeide.”

Langetermijnhouders kopen “agressief de dip”

Over de mogelijkheid van een nieuwe uitverkoop, vertelde de analist van digitale activa Invezz in een nota:

On-chain statistieken suggereren dat langetermijnbeleggers niet gefaseerd blijven“, wat erop wijst dat langetermijnhouders de dip agressief hebben gekocht, zelfs terwijl kortetermijnhouders blijven verkopen .

Hij merkte op dat gegevens hebben aangetoond dat het verlies van kortetermijnhouders toeneemt, terwijl het verlies van LTH (langetermijnhouders) is afgenomen.

Een andere indicator van een waarschijnlijke veerkracht in de markt is de toegenomen instroom van investeringen van langetermijnhouders naar producten zoals de Canadian Purpose Bitcoin spot ETF. Het beheerd vermogen van het bedrijf is gestegen tot meer dan 32.000 BTC, met bijna 1.200 BTC toegevoegd in een dag.

Volgens Sotiriou draagt deze visie bij aan de “samenvloeiing” van institutionele interesse in Bitcoin.

Bitcoin donaties aan Oekraïne stijgen

De opleving op de cryptomarkt vond ook plaats te midden van een steeds populairdere donatie inspanning van crypto houders aan het Oekraïense leger. Nu de Oekraïense regelgevers onlangs Bitcoin legaal hebben gemaakt, vonden donoren het gemakkelijk om geld te sturen, het meeste naar de non-profitorganisatie Come Back Alive.

Volgens blockchain analysebedrijf Elliptic werd op 24 februari $ 675.000 aan BTC aan de NGO geschonken. Op vrijdag schoot dat bedrag omhoog naar meer dan $ 4,1 miljoen, met meer dan $ 3 miljoen van een enkele donor.

Bitcoin (BTC/USD) handelt momenteel rond de $ 39.330, ongeveer 9% hoger in de afgelopen 24 uur.

Het bericht Risico keert terug naar crypto nu sommige Bitcoin donaties hun weg vinden naar Oekraïne verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*