Crypto-Prijzen.nl

Ripple’s Chris Larsen bekritiseerd voor ‘hubristische oorlog tegen Bitcoin’

Ripple’s Chris Larsen bekritiseerd voor ‘hubristische oorlog tegen Bitcoin’

De mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, is door de Bitcoin gemeenschap bekritiseerd vanwege zijn bijdrage van $ 5 miljoen aan een campagne waarin wordt opgeroepen tot een verandering van het consensusmechanisme van Bitcoin.

Greenpeace, een milieucampagneorganisatie opgericht in 1970, onthulde dinsdag een advertentiecampagne “Change the Code, Not the Climate” gericht op Bitcoin.

Daarin spoort de organisatie spelers binnen de BTC gemeenschap aan, met name exchanges, miners en ‘een handvol’ miljardairs om de verandering van Bitcoin van een Proof-of-Work (PoW) consensusnetwerk naar een Proof-of-Stake (PoS) netwerk te leiden.

Ze zeggen dat Ethereum het deed/doet en dat Bitcoin ook deze milieuvriendelijke weg moet inslaan.

Bitcoiners hebben ‘NEE bedankt‘ gezegd en hebben toen hun woede en die van Larsen over zijn opvattingen gekeerd en, nog teleurstellender, voor het betalen van $ 5 miljoen voor de campagne.

Een ‘Judas’ in een verraad van $5 miljoen

De reacties waren scherp, waarbij sommige Bitcoiners geen enkele moeite deden om hun ongenoegen over Larsen te uiten.

Ryan Selkis, de oprichter van Messari, was vernietigender:

Chris Larsen – die in een rechtvaardige samenleving in de gevangenis zou zitten voor de verkeerde voorstelling van zaken door investeerders die hij en zijn team hebben gemaakt met betrekking tot hun XRP verkopen – besteedt geld aan het aanvallen van de industrie die zijn slecht verkregen fortuin van miljarden dollars heeft gecreëerd. Judas“, tweette hij.

Tuur Demeester, de oprichter van Adamant Capital, was minder onder de indruk van Larsens opvatting dat de verandering door 20 tot 30 personen kon worden bewerkstelligd.

Chris Larsen’s overmoedige oorlog tegen Bitcoin: “Maak die verdomde code verandering! Ik denk gewoon niet dat het vrijwillig zal gebeuren.” Denkt dat bitcoin wordt gerund door “20 tot 30 zeer invloedrijke, zeer rijke mensen”.

Bitcoin on-chain analist Willy Woo vroeg zich af wat de “echte agenda” van Larsen is.

Niets van wat hij zegt slaat ergens op, tenzij je buiten de sector werkt en het onderzoek niet hebt gedaan. Wat is de echte agenda? Hij verdiende zijn geld door effectenfraude te plegen.”

Nic Carter, een andere voorstander van Bitcoin die niet onder de indruk was van de opmerkingen van de Ripple manager, merkte op:

De diepe gedachten van Chris over het onderwerp Bitcoin mining zijn gelijk aan een nematode die lineaire algebra overweegt

Eerder had Carter Larsens poging “gekunsteld” genoemd en dat hij (Larsen) eerder heeft geprobeerd mijnbouw op hernieuwbare energie te ontmoedigen.

Larsen stelt dat PoW ‘onhoudbaar’ is

Temidden van alle veroordelingen zegt Larsen dat hij Bitcoin alleen wil zien slagen omdat het bijdraagt “aan de strijd tegen klimaatverandering”. Hij waarschuwt echter dat Bitcoin een “onhoudbaar” pad is als het op PoW blijft vertrouwen.

Het huidige pad dat PoW bewandelt, is onhoudbaar en krijgt te maken met een klimaatmuur. Dit is het laatste wat ik wil – de crypto industrie heeft Bitcoin nodig om te blijven slagen. Deze industrie is er ook een die verandering omarmt – waarom is de erkenning van dit feit zo controversieel?!

In een commentaar na een interview met Anthony Pompliano, voegde Larsen toe: “Ik herhaal het – mijn doel is om bewustzijn van het probleem te creëren en mogelijke oplossingen te bespreken. Als een volledige validatieprotocol-switch niet smakelijk is voor Bitcoiners, is dat prima – je kunt PoW nog steeds verbeteren om de basisprincipes (beveiliging, enz.) Te behouden, maar CO2-neutraal of negatief worden.”

De kwestie van Bitcoin en klimaatverandering is niet nieuw en met zoveel gaande rond ESG enzovoort, is het onwaarschijnlijk dat de campagne van $ 5 miljoen de laatste zal zijn.

Het bericht Ripple's Chris Larsen bekritiseerd voor 'hubristische oorlog tegen Bitcoin' verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*