Crypto-Prijzen.nl

Ripple (XRP) stijgt vandaag met meer dan 6%

Ripple (XRP) stijgt vandaag met meer dan 6%

De prijs van Ripple (XRP) is vandaag met meer dan 6% gestegen na een microwinst in zijn zaak tegen de Amerikaanse SEC. Ripple lijkt langzaam de kansen in zijn voordeel te vergaren in de zaak.

Tijdens een hoorzitting op vrijdag 11 maart 2022 verwierp de rechter die de zaak voorzat een motie van de SEC om te voorkomen dat Ripple voor een eerlijke verdediging zou gaan. Onmiddellijk na de uitspraak schoot de prijs van XRP met ongeveer 12% omhoog voordat hij terugkeerde naar het huidige niveau; hoewel nog in het groen.

Het is interessant om op te merken dat hoewel XRP volatiel blijft als gevolg van het algemene cryptomarktsentiment, de winsten die het heeft behaald na de uitspraak het mogelijk hebben gemaakt om de verliezen van vorige maand terug te winnen.

Na de uitspraak zei Ripple’s General Counsel Stuart Alderoty:

“De order van vandaag maakt duidelijk dat er een serieuze vraag is of de SEC Ripple ooit een eerlijke kennisgeving heeft gegeven dat de distributie van XRP – sinds 2013 – ooit zou worden verboden onder de effectenwet. Goed om te zien dat de rechter de poging van de SEC om te voorkomen dat Ripple zijn verdediging tegen eerlijke kennisgeving voortzet, afwijst. Het is zelfs nog belangrijker dat de zon ondergaat op de ‘regulering door handhaving’ aanpak van de SEC.”

De ontwikkelingen kunnen waarschijnlijk betekenen dat de SEC vs Ripple zaak dicht genoeg bij zijn conclusie komt na een aantal jaren aanslepen.

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei ook:

“Hoewel we liever hadden gezien dat de zaken tegen Chris en mij nu zouden eindigen, moet de SEC nu haar beweringen bewijzen. We zijn ervan overtuigd dat ze uiteindelijk allemaal zullen worden ontslagen.”

Het bericht Ripple (XRP) stijgt vandaag met meer dan 6% verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*