Crypto-Prijzen.nl

Ripple wilt het XRP bezit van SEC medewerkers blootleggen

Ripple wilt het XRP bezit van SEC medewerkers blootleggen

Al meer dan acht maanden zit de Amerikaanse SEC achter Ripple aan nadat ze oorspronkelijk eind 2020 een rechtszaak tegen het bedrijf had aangespannen en beweerde dat XRP een beveiliging is. Ripple probeert al een tijdje de beschuldigingen neer te schieten en richt zelfs zijn blik op het oosten – naar Europa en Oost-Aziatische landen, die niet denken dat XRP is wat de Amerikaanse SEC beweert te zijn.

Het lijkt er echter op dat het bedrijf er genoeg van heeft en nu zijn eigen schoten probeert te lossen op de Amerikaanse financiële toezichthouder.

In een nieuwe wending heeft Ripple een motie ingediend om de Amerikaanse SEC te dwingen haar interne cryptohandelsbeleid bekend te maken als onderdeel van hun juridische strijd. De advocaat die elke beweging van de strijd nauwlettend in de gaten houdt, James Filan, deelde onlangs nieuw ingediende documenten die zullen onthullen of de SEC zijn eigen werknemers toestond om de controversiële cryptocurrency te verhandelen.

Als dat zo is, zal dit ook een nogal controversiële beslissing zijn van de kant van de toezichthouder, aangezien het de afgelopen acht maanden beweerde dat XRP een niet-geregistreerde beveiliging is.

De SEC negeerde het verzoek van Ripple, maar kan een gerechtelijk bevel niet negeren

De motie, afgelopen vrijdag ingediend namens Ripple Labs, Brad Garlinghouse en Chris Larsen, verzocht de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York de effectentoezichthouder te bevelen zijn interne handelsbeleid met betrekking tot digitale activa bekend te maken. Bovendien is de indiening niet alleen geïnteresseerd in XRP holdings en handel van de werknemers van de SEC, maar ook in Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD).

Ripple en zijn functionarissen zeiden dat ze de SEC persoonlijk en meerdere keren om dezelfde informatie hebben verzocht – op 8 en 15 juli, evenals op 18 en 25 augustus – maar de toezichthouder negeerde dergelijke verzoeken. Nu heeft Ripple besloten om de gegevens op te vragen via een gerechtelijk bevel, en de SEC heeft tot 3 september om op het verzoek te reageren. Filan merkte echter op dat dit een bestelling met alleen tekst was, dus er is geen afzonderlijk schriftelijk bevel die is ingediend.

The post Ripple wilt het XRP bezit van SEC medewerkers blootleggen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*