Crypto-Prijzen.nl

Ripple wijst 1 miljard XRP toe aan ontwikkelaarsbeurzen

Ripple wijst 1 miljard XRP toe aan ontwikkelaarsbeurzen

Ripple, een toonaangevend bedrijf voor cryptocurrency betalingen, heeft 1 miljard XRP tokens gereserveerd om zijn subsidieprogramma te ondersteunen. Het programma wil financiële steun bieden aan opkomende ontwikkelaars van het open-source XRP Ledger.

Ripple onthult 1 miljard XRP voor het subsidieprogramma

Ripple verklaarde dat het subsidieprogramma, met een waarde van $ 790 miljoen tegen de huidige XRP prijzen, in de komende één tot twee decennia zal worden verdeeld. De fondsen zullen projecten ondersteunen die toepassingen en innovatieve technologieën rond betalingsdiensten ontwikkelen.

Het is niet de eerste keer dat XRP samenwerkt met ontwikkelaars. Het bedrijf heeft al een XRPL Grants programma. Dit programma heeft twee fasen van projectberaadslaging afgerond. VerifyEd, een op onderwijs gericht blockchain project in het VK, won een subsidie van $ 100.000. Tijdens de voorbije sessies werden meer dan 100 aanvragen ingediend.

De programmamanager voor XRPL beurzen, Julia Heitner, gaf commentaar op deze ontwikkeling en zei:

Elke ontwikkelaar de mogelijkheid bieden om lid te worden van de XRPL gemeenschap en gebruik te maken van de functie van deze koolstofneutrale, openbare blockchain – snelheid, kostenefficiëntie, schaalbaarheid – is een belangrijke drijfveer achter deze fondsen.

Ripple zei dat het meer dan 4.000 niet-fungible tokens (NFT) projectaanvragen voor deze subsidies heeft ontvangen. De projecten zullen nu deel uitmaken van het groeiende NFT ecosysteem op XRPL.

De volgende ronde van aanvragen zal na 28 maart worden onthuld. Bij de in aanmerking komende projecten zijn teams betrokken die werken aan de open-source van XRPL. De andere in aanmerking komende teams zijn onder meer degenen die aan projecten werken die willen integreren met XRP en XRP Ledger. Dit omvat API integraties, SDK releases en het onderhouden van codebibliotheken.

Subsidieprogramma’s in blockchain

Door deze stap zal Ripple zich aansluiten bij andere blockchain netwerken zoals de Ethereum Foundation en anderen om subsidies te ondersteunen die ontwikkelaars zullen helpen bij het ontwikkelen van projecten op open-source blockchain platforms.

Deze subsidies zijn gericht op het stimuleren van de duurzaamheid en groei van de ontwikkelaarsgemeenschap voor een breed scala aan protocollen en platforms. De blockchain sector groeit snel en door deze subsidies kunnen netwerken hun gebruik en acceptatie vergroten. Netwerken die hun waardering in termen van Total Value Locked (TVL) en token utility willen verhogen, hebben dergelijke subsidies gelanceerd.

Het bericht Ripple wijst 1 miljard XRP toe aan ontwikkelaarsbeurzen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*