Crypto-Prijzen.nl

Ripple werkt samen met Palau aan een nieuwe munt

Ripple werkt samen met Palau aan een nieuwe munt

Ripple heeft de afgelopen 12 maanden behoorlijk wat problemen gezien, na de rechtszaak van de SEC tegen het bedrijf en zijn leiders. Het bedrijf slaagde er echter in om zijn verliezen te beperken, nieuwe kansen te vinden en op de been te blijven. Het is zelfs net een nieuwe samenwerking aangegaan met Palau om te helpen bij de verkenning van digitaal geld.

Natuurlijk staat Palau niet onder Amerikaanse heerschappij, waardoor het zijn krachten kan bundelen en zelfs kan werken met bedrijven als Ripple, wiens reputatie in de VS in twijfel wordt getrokken.

Ripple deelde de details van de deal en verklaarde eerst dat Palau besloot XRP Ledger te gebruiken om digitale dollars te creëren die in het land zouden circuleren. Het bedrijf en het land kwamen op het idee om door USD ondersteunde stablecoins te creëren en vervolgens andere services eromheen te ontwikkelen.

Palau wil digitaal geld, alleen geen echte cryptocurrency

De twee zullen de Amerikaanse dollars gebruiken omdat Palau, net als El Salvador, ook geen eigen valuta heeft. In plaats daarvan vertrouwt het op de Amerikaanse dollar die als wettig betaalmiddel dient. In tegenstelling tot El Salvador is het kleine eiland in Oceanië echter niet geïnteresseerd in het adopteren van een traditionele cryptocurrency – niet Bitcoin, noch XRP, noch enig ander alternatief.

In plaats daarvan wil het een door de overheid beheerde digitale versie van de USD. Dit zal echter geen CBDC zijn zoals die worden ontwikkeld door onder meer China, India en vele andere landen. Het kleine land heeft immers geen centrale bank, dus er is geen autoriteit die gekwalificeerd is om een CBDC te ontwikkelen.

In plaats daarvan wendden ze zich tot Ripple om de technologie te leveren en het token te ontwikkelen dat het land uiteindelijk zou gebruiken. Dit is ook logisch, aangezien het netwerk van Ripple efficiënt, snel, goedkoop en CO2 neutraal is, waardoor het een perfecte oplossing is voor het probleem van Palau.

Ripple heeft een geschiedenis die rijk is aan controverse, maar in Azië, Oceanië en vele andere regio’s hebben veel regelgevers bevestigd dat ze XRP niet als een beveiliging zien, waardoor Ripple in die delen van de wereld in een veel betere positie verkeert dan in zijn thuisland.

The post Ripple werkt samen met Palau aan een nieuwe munt appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*