Crypto-Prijzen.nl

Ripple werkt samen met Digital Euro Association aan CBDC’s

Ripple werkt samen met Digital Euro Association aan CBDC’s

De Digital Euro Association (DEA) heeft een samenwerking aangekondigd met Ripple (XRP/USD) om samen te werken aan digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), die DEA op haar website heeft geplaatst. Ripple werkt ook samen met de centrale bank van Bhutan om het CBDC proefproject van laatstgenoemde uit te voeren.

Ripple ontwikkelde blockchain infrastructuur om CBDC’s te ondersteunen

Ripple is een toonaangevende leverancier van enterprise crypto en blockchain oplossingen voor grensoverschrijdende betalingen. Als lid van de Digital Pound Foundation hebben ze een op blockchain gebaseerde infrastructuur ontwikkeld om CBDC’s te ondersteunen en hun inspanningen rond deze valuta’s wereldwijd uit te breiden.

Het partnerschap omvat wederzijdse educatieve inspanningen rond digitale valuta en kennisuitwisseling.

James Wallis, VP van Central Bank Engagements bij Ripple, merkte op:

We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij de Digital Euro Association als ondersteunende partner om ons werk op CBDC gebied verder te ontwikkelen. De DEA werkt in heel Europa en op de wereldmarkten om de ontwikkeling en groei van CBDC’s en in het bijzonder de Digital Euro te stimuleren. Ripple heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de CBDC wereld, met een team van ongeveer 40 mensen wereldwijd, dat helpt bij het ontwikkelen en leveren van oplossingen voor CBDC’s en stablecoins. We kijken ernaar uit om met de DEA samen te werken om ons werk aan CBDC’s de komende maanden voort te zetten.

Jonas Gross, voorzitter van de Digital Euro Association, zei:

We zijn verheugd dat we dankzij de samenwerking met Ripple de technologische expertise van de DEA gemeenschap kunnen uitbreiden. Naarmate meer en meer CBDC projecten wereldwijd in een vergevorderd stadium komen, zal het technologisch ontwerp van een CBDC in de nabije toekomst een sleutelrol spelen voor beleidsmakers, terwijl voorgaande jaren vooral gericht waren op onderzoek.

Over de DEA

De Digital Euro Association (DEA) is een denktank die gespecialiseerd is in digitale valuta’s van centrale banken (CBDC’s), stablecoins, crypto activa en andere vormen van digitaal geld, gevestigd in Frankfurt, Duitsland. Het richt zich met name op de digitale euro.

Over Ripple

Ripple’s langetermijnvisie is om het Internet of Value mogelijk te maken, waar de wereld waarde verplaatst zoals informatie vandaag de dag beweegt.

Via RippleX draagt Ripple bij aan het versnellen van het Internet of Value door deel te nemen aan een gemeenschap van ontwikkelaars en leden te inspireren om oplossingen te bouwen die gebruik maken van de XRP Ledger, zijn native digitale asset XRP en gerelateerde technologieën.

La notizia Ripple werkt samen met Digital Euro Association aan CBDC’s era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*