Crypto-Prijzen.nl

Ripple slaat de handen ineen met Nelnet in een ESG deal

Ripple slaat de handen ineen met Nelnet in een ESG deal

Ripple is een partnerschap aangegaan met Nelnet Renewable Energy, een business unit van het gerenommeerde conglomeraat Nelnet, in een ESG deal. Een persbericht maakte dit nieuws op 11 oktober bekend en merkte op dat de twee bedrijven een gezamenlijke investering zijn aangegaan waarbij ze $ 44 miljoen (£ 32,32 miljoen) zullen injecteren in een van Nelnet’s investeringsfondsen voor zonne-energie. Naar verluidt heeft Ripple het grootste deel van het geld bijgedragen.

Volgens het persbericht zal het fonds zonne-energieprojecten in de VS financieren om het land te helpen bij de overgang naar schonere en stabielere energie. Volgens Ripple’s Head of Social Impact, Ken Weber, is elke industrie steeds meer gefocust op een door groene energie aangedreven toekomst om duurzaamheid te garanderen.

Met een toekomst waarin de blockchain en cryptocurrencies het financiële systeem zullen aandrijven, probeert Ripple de ecologische voetafdruk van de industrie te verkleinen. Door dit te doen, probeert het bedrijf zijn belofte waar te maken om te helpen bij het creëren van een koolstofneutrale crypto-industrie, aldus Weber.

Door dit initiatief zullen Ripple en Nelnet Renewable Energy de komende 35 jaar ongeveer 1,5 miljoen ton koolstofdioxide compenseren. Om dit cijfer in perspectief te plaatsen, wees het persbericht erop dat mensen 154 miljoen gallons benzine zouden moeten gebruiken om 1,5 miljoen ton koolstofdioxide uit te stoten.

Een precedent scheppen voor andere crypto- en blockchainbedrijven

Ripple’s samenwerking met Nelnet Renewable Energy komt op het moment dat de VS geleidelijk overgaat naar een CO2 neutrale toekomst. De investering van $ 44 miljoen (£ 32,32 miljoen) zal een belangrijke rol spelen bij het helpen van het land om deze prestatie te bereiken, waarbij het Amerikaanse ministerie van Energie voorspelt dat zonne-energie tegen 2050 45% van alle energie in de VS zou kunnen uitmaken.

In een reactie op de gezamenlijke investering met Ripple zei Scott Gubbels, uitvoerend directeur van Nelnet Renewable Energy:

We zijn verheugd dat we een best-in-class beleggersplatform hebben dat ons in staat stelt om samen te werken met investeerders zoals Ripple om onze inspanningen voor het bevorderen van de opwekking van schone energie in de VS voort te zetten. Dergelijke investeringen helpen bij het creëren van banen, het leveren van voordelige energie aan de markt en het bevorderen van duurzaamheid voor de komende jaren.

Dit nieuws komt terwijl Ripple een voorbeeld blijft stellen voor andere crypto- en blockchain-bedrijven als het gaat om het proberen koolstofneutraliteit te bereiken. Voordat het de handen ineen sloeg met Nelnet Renewable Energy, werkte het bedrijf samen met Energy Web en het Rocky Mountain Institute om de XRP Ledge in 2020 koolstofarm te maken.

Het bedrijf is ook lid van Crypto Climate Accord, een project onder leiding van de particuliere sector, dat ernaar streeft cryptocurrencies koolstofarm te maken en de crypto industrie tegen 2030 100% hernieuwbaar te maken.

The post Ripple slaat de handen ineen met Nelnet in een ESG deal appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*