Crypto-Prijzen.nl

Ripple en SBI Remit slaan de handen ineen om overmakingsbetalingen te stroomlijnen

Ripple en SBI Remit slaan de handen ineen om overmakingsbetalingen te stroomlijnen

Ripple heeft de handen ineengeslagen met SBI Remit, de toonaangevende aanbieder van geldtransfers in Japan, Coins.ph, en cryptobeurs SBI VC Trade om overmakingsbetalingen van Japan naar de Filippijnen te stroomlijnen. Het bedrijf kondigde dit nieuws op 27 juli aan en merkte op dat deze samenwerking zal profiteren van een On-Demand Liquidity (ODL) service om klanten snellere en goedkopere overmakingsopties te bieden. Naar verluidt is dit de eerste ODL service implementatie van Ripple in Japan.

Volgens de aankondiging zal dit partnerschap de verdere acceptatie van crypto-gerelateerde diensten in de regio Azië-Pacific stimuleren. De deal omvat het gebruik van XRP om voorfinanciering te omzeilen. Hierdoor kunnen zowel Coins.ph als SBI VC Trade meer kapitaal vrijmaken, dat ze kunnen gebruiken om hun betalingsactiviteiten uit te breiden.

In een reactie op deze samenwerking zei Nobuo Ando, de vertegenwoordigend directeur van SBI Remit, dat het bedrijf een enorm potentieel ziet in het gebruik van de blockchain om betalingen te revolutioneren en het bedrijfsbeheer te verbeteren door vastzittend kapitaal te ontgrendelen. Hij voegde eraan toe dat de lancering van OAO in Japan slechts de eerste stap is in een lange reis, aangezien SBI Remit van plan is om het volgende niveau van financiële innovatie voort te stuwen voorbij realtime betalingen in de Filippijnen.

Dit nieuws weerspiegelde positief op XRP, wat de munt het broodnodige duwtje in de rug gaf om door te gaan met rallyen. Op het moment van schrijven is XRP (XRP/USD) de afgelopen 24 uur met 9,49% gestegen om van eigenaar te wisselen voor $ 0,7079. Deze prijs duidt op een winst van 24,57% in de afgelopen zeven dagen, volgens gegevens van CoinMarketCap.

Ripple blijft zijn greep op de regio Azië-Pacific uitbreiden

Dit nieuws komt terwijl Ripple zich met zijn diensten blijft richten op de regio Azië-Pacific (APAC). Naar verluidt bruist de regio van e-commerce, een functie waardoor Ripple transacties jaar op jaar met 130% zijn gegroeid. Bovendien heeft de regio meer duidelijkheid over cryptoregulering, waardoor het geschikt is voor het bedrijf.

Voorafgaand aan de samenwerking met SBI Remit sloot Ripple soortgelijke deals met Novatti en Tranglo. Bovendien heeft het bedrijf technologieveteraan Brooks Entwistle aangenomen als algemeen directeur van Zuidoost-Azië om de expansie in de APAC regio te helpen versnellen.

Hoewel het bedrijf uitzonderlijk goed presteert in de APAC regio, kan hetzelfde niet gezegd worden over zijn thuisland. De Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) heeft een rechtszaak van meerdere miljarden dollars aangespannen tegen het bedrijf en zijn leidinggevenden, omdat ze beweren dat ze de effectenwetten hebben geschonden. Desalniettemin lijken gerechtelijke uitspraken Ripple de overhand te geven in de zaak, waardoor de waakhond verdwaald raakt in een doolhof.

The post Ripple en SBI Remit slaan de handen ineen om overmakingsbetalingen te stroomlijnen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*