Crypto-Prijzen.nl

Ripple behaalt een recordwaardering van $15 miljard

Ripple behaalt een recordwaardering van $15 miljard

Na de aankondiging van de terugkoop van aandelen uit de Serie C van $ 200 miljoen, zal Ripple (XRP/USD) een recordwaarde van $ 15 miljard behalen. Het in San Francisco gevestigde technologiebedrijf heeft in december 2019 $ 200 miljoen opgehaald in een Series C financieringsronde, schreef CoinTelegraph.

Tetragon leidde de financieringsronde, SBI Holdings nam deel

De ronde werd geleid door de Britse investeringsmaatschappij Tetragon Financial Group. SBI Holdings en Route 66 Ventures namen ook deel.

Precies een jaar later diende de Amerikaanse financiële waakhond SEC (Securities and Exchange Commission) een rechtszaak van $ 1,3 miljard in tegen Ripple Labs, Ripple CEO Brad Garlinghouse en Ripple medeoprichter Chris Larsen. De toezichthouder beschuldigde de beklaagden ervan het native XRP token te gebruiken als een niet-gelicentieerde digitale activabeveiliging.

Tetragon klaagt Ripple aan, verliest

Begin januari vorig jaar diende Tetragon een rechtszaak aan tegen Ripple bij de Delaware Chancery Court in een poging afstand te nemen van het bedrijf in het licht van de spraakmakende en openlijk openbare gerechtelijke procedures.

Tetragon probeerde zijn contractuele verplichting van een terugkoopclausule na te komen voor het (niet bekendgemaakte) bedrag van hun investering. In april 2021 oordeelde de rechtbank tegen Tetragon en in het voordeel van Ripple, waarmee een einde kwam aan het financiële geschil.

Ripple om aandelen te kopen van investeerders in financieringsrondes

Ripple koos ervoor om de aandelen van Tetragon, SBI Holdings en Route 66 Ventures te kopen, wat aangeeft dat het bedrijf zijn financiële kracht wil vergroten. Dat zei CEO Garlinghouse in een recente tweet thread.

Hij noemde 2021 Ripple’s ‘beste jaar ooit’ ondanks het juridische drama, eraan toevoegend dat het bedrijf financieel nog nooit zo sterk is geweest. Hun banksaldo is een miljard dollar.

Optimisme voor de toekomst

De CEO van Ripple sprak zijn optimisme uit voor de toekomst naast het nieuws over terugkoop en waardering. Hij deelde dat Ripple X het nut van de XRP Ledger in een aantal sectoren zou verbeteren, waaronder NFT’s en CBDC’s. Garlinghouse twitterde:

RippleX – volle kracht vooruit bij het opzetten van een groot aantal mogelijkheden voor de XRP Ledger – NFT’s, CBDC’s, interoperabiliteitsbruggen, zijketens en nog veel meer – hand in hand met ontwikkelaars en partners over de hele wereld. Het is tenslotte een wereld met meerdere ketens.

La notizia Ripple behaalt een recordwaardering van $15 miljard era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*