Crypto-Prijzen.nl

Riot Blockchain verdrievoudigt zijn jaarlijkse Bitcoin productie

Riot Blockchain verdrievoudigt zijn jaarlijkse Bitcoin productie

Bitcoin mining

Terwijl China hardhandig optreedt tegen crypto, inclusief cryptomining, heeft het in de VS gevestigde beursgenoteerde mijnbouwbedrijf Riot Blockchain zijn jaarlijkse gedolven Bitcoin meer dan verdrievoudigd.

Dat maakte Riot woensdag (6 oktober) bekend tijdens een persbericht. Het bedrijf zei dat het 2.457 BTC had gedolven, wat zich op dat moment vertaalt naar een waarde van ongeveer $ 315 miljoen.

Tegen het einde van september 2021 had het ongeveer 3.534 BTC munten verzameld.

Afgaande op de hoeveelheid Bitcoin die het tegen dezelfde tijd in 2020 had gedolven, is de Bitcoin productie dit jaar met 246% gestegen.

Meer specifiek was de BTC-productie van Riot in september meer dan verviervoudigd in vergelijking met de productie van september vorig jaar. In september 2020 had Riot slechts 91 BTC munten gedolven, vergeleken met 406 BTC gedolven in september 2021.

De verhoogde BTC productie heeft een grote rol gespeeld bij het opvullen van het gat dat is achtergelaten door de verstoorde BTC mijnwerkers in China.

Riot heeft ongeveer 25.646 miners ingezet

Het bedrijf heeft momenteel een vloot van ongeveer 24.646 BTC miners met een totale gecombineerde hash-snelheidscapaciteit van 2,6 EH/S (exahashes per seconde).

Tegen eind oktober is Riot ook van plan om nog eens 4.000 Bitmain Antminer S19J’s te hebben, die al gepland zijn voor verzending vanuit de Maleisische Bitmain-faciliteit.

Begin november worden ook nog eens 2.000 Bitmain Antminer S19J’s verwacht, waardoor de totale hash-snelheid op 2,8 EH/S komt zodra alle nieuwe miners zijn geïnstalleerd.

Riot heeft geen van zijn nieuw gedolven BTC verkocht

Wat de aandacht van investeerders heeft getrokken, is dat Riot, ondanks de sterke prestaties in Bitcoin mining, zijn gedolven BTC niet verkoopt. Het houdt ze liever vast.

MicroStrategy CEO Michael Saylor zei in een tweet over Riot’s BTC accumulatie:

“Openbaar verhandelde #Bitcoinminers verkopen geen Bitcoin, ze verzamelen Bitcoin. Het spel is veranderd.”

Het is echter vermeldenswaard dat Riot niet het enige beursgenoteerde mijnbouwbedrijf is waarvan de BTC mijnbouw is toegenomen. Marathon Digital Holdings maakte bijvoorbeeld maandag ook bekend dat het de afgelopen maand ongeveer 340,6 BTC had gemined. Het onthulde ook dat het zijn BTC productie per kwartaal met 91% heeft verhoogd.

The post Riot Blockchain verdrievoudigt zijn jaarlijkse Bitcoin productie appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*