Crypto-Prijzen.nl

Richard Bernstein zegt dat crypto’s de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis zijn

Richard Bernstein zegt dat crypto’s de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis zijn

Richard Bernstein, een gerenommeerde institutionele belegger, gelooft dat cryptocurrencies de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis zijn. Hij deelde zijn gevoelens tijdens een interview op 10 december en merkte op dat de wereldmarkt als een wip functioneert. Bernstein legde deze theorie uit en zei dat bubble-activa zoals crypto’s aan de ene kant van de wip bestaan, terwijl de andere kant al het andere in de wereld omvat.

In het interview adviseerde Bernstein investeerders om het komende jaar hun geld in traditionele activa te pompen. Volgens hem bieden dergelijke activa de echte kans om te gedijen omdat de sector kapitaalschaarste heeft. Hij voegde eraan toe dat kapitaalschaarste goed is voor beleggers omdat de kans op meer rendement groot is.

Bernstein herhaalde dat crypto’s een monsterbubbel zijn. Hij wees erop dat veel mensen die in ontwrichtende activa hebben geïnvesteerd, praten over aandelen die aanzienlijk kelderen nadat ze ongeveer 35% van hun waarde hebben verloren. Bernstein merkte verder op dat mensen hetzelfde zeiden over de technologiebubbel toen aandelen tussen de 30 en 40% daalden.

Historische gegevens tonen echter aan dat deze daling slechts halverwege was, aangezien de aandelen bleven bloeden en 75 tot 90% van hun waarde verloren. Hiertoe is Bernstein van mening dat beleggers moeten wachten en de fundamenten en waarderingen moeten analyseren voordat ze besluiten dat de huidige sleur in de cryptomarkt voorbij is.

Cryptomarkten blijven jammerlijk presteren

Terwijl Bernstein suggereert dat het bearish sentiment in de cryptomarkt zou kunnen aanhouden, hebben andere experts een meer optimistische kijk. Een voorbeeld is de oprichter van Ballet Wallet, Bobby Lee. Volgens hem moet Bitcoin (BTC/USD), de grootste cryptovaluta per kapitalisatie, nog crescendo. Hij denkt dat de munt voor het einde van het jaar of begin 2022 een hoogtepunt kan bereiken.

Lee voorspelt dat BTC kan stijgen naar $ 150.000 of $ 200.000. De oprichter van Inside Edge Capital Management, Todd Gordon en JPMorgan Chase, geloven ook dat BTC in 2022 boven $ 100.000 zal stijgen. Het is echter vermeldenswaard dat deze voorspellingen kwamen toen BTC boven $ 60.000 handelde.

Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 48.729,86 na een verlies van 1,19% in de afgelopen 24 uur. Deze prijs vertegenwoordigt een daling van 29,10% ten opzichte van het hoogste punt ooit (ATH) van $ 68.789,63. De altcoin markt bloedt ook, met toonaangevende munten zoals Ethereum (ETH/USD), Binance Coin (BNB/USD), Solana (SOL/USD) en Cardano (ADA/USD) met 1,67%, 2,59%, 3,70% , en 2,95%, respectievelijk.

The post Richard Bernstein zegt dat crypto’s de grootste financiële zeepbel in de geschiedenis zijn appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*