Crypto-Prijzen.nl

Rechter geeft Ripple toestemming om voormalig SEC functionaris te ondervragen

Rechter geeft Ripple toestemming om voormalig SEC functionaris te ondervragen

Ripple’s verdediging van de lopende rechtszaak ertegen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een lichte boost gekregen.

Sarah Netburn, rechter in het Amerikaanse districtsrechtbank, heeft het verzoek van de SEC om de afzetting van William Hinman, voormalig directeur van de afdeling Corporate Finance van de SEC, te annuleren, afgewezen.

Hinman verklaarde ergens in 2018 dat het aanbod en de verkoop van Ether geen effectentransactie is, gebaseerd op zijn begrip van de gedecentraliseerde structuur en het Ethereum (ETH/USD) netwerk.

Ripple heeft echter gewezen op zijn verklaring om zijn bewering te ondersteunen dat het XRP/USD token geen beveiliging is. Als de SEC geen beroep aantekent tegen de beslissing van de rechtbank, kan Ripple worden gevraagd Hinman te ondervragen over zijn oordeel over Ether. Het idee is om hetzelfde oordeel toe te passen op XRP.

Ripple wil XRP rechtvaardigen via de depositie

Ripple heeft altijd beweerd dat de SEC geen enkele basis heeft om XRP als beveiliging te nemen, aangezien het token een ruilmiddel is dat wordt gebruikt voor zowel binnenlandse als internationale transacties.

De SEC vocht aanvankelijk tegen de dagvaarding, met het argument dat de ondervraging van Ripple een negatief voorbeeld zou kunnen zijn waarbij hoge overheidsfunctionarissen zullen worden onderworpen aan verklaringen met betrekking tot elk beleid, elke regelgeving of wet. De SEC voegde eraan toe dat het zal worden gedwongen een beroep te doen op de “Vrijstelling 5” (het deliberative process privilege) als Hinman wordt afgezet.

Rechter wijst eerder beroep van SEC af

De waakhond stelt ook dat hij spreekt door middel van handhavingsacties en zijn acties niet baseert op de mening van zijn personeel of individuele commissarissen. Als gevolg hiervan wordt elke aan Hinman gecrediteerde verklaring als “deliberatief” beschouwd.

Rechter Netburn verklaarde echter dat de kwestie geen “alledaagse SEC handhavingszaak” is en dat zijn verklaring in de toekomst niet zal dienen als een verwijzing naar andere soortgelijke gevallen.

Ze voegde eraan toe dat er essentiële beleidsbeslissingen nodig zijn om de zaak af te ronden en dat de conclusie een directe impact heeft op de markt en het grote publiek. De rechter verklaarde dat een dergelijk belang elke implicatie die de afzetting in de toekomst met zich meebrengt, opheft.

The post Rechter geeft Ripple toestemming om voormalig SEC functionaris te ondervragen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*