Crypto-Prijzen.nl

Rechtbank verklaart Binance vrij van eventuele wandaden

Rechtbank verklaart Binance vrij van eventuele wandaden

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency beurs, heeft een class action rechtszaak gewonnen die is aangespannen tegen het bedrijf wegens vermeende schending van de Amerikaanse effectenwetten. De rechtszaak werd aangespannen door digitale token investeerders die in 2017 negen verschillende crypto activa kochten via Binance’s online beurs. De beklaagden beweerden dat kort na het kopen van de tokens – LEND, ICX, TRX, ELF, EOS, KNC, FUN, OMG en QSP – velen van hen verloren het grootste deel van hun waarde.

Rechtbank vindt dat eiser de zaak te laat heeft ingediend

De investeerders beweerden dat Binance “onterecht miljoenen transacties had uitgevoerd” en waarschuwden ze niet voor de hoge risico’s van het kopen van dergelijke tokens.

Andrew Carter, rechter in het Amerikaanse district, verklaarde echter dat van de rechtszaak is afgezien omdat de investeerders meer dan een jaar hebben gewacht voordat ze hun zaak hadden ingediend.

Bovendien merkte hij op dat de binnenlandse veiligheidswetten alleen van toepassing zijn op Amerikaanse beurzen en dat Binance geen binnenlandse beurs is.

De investeerders beweerden dat de verjaringstermijn een jaar begon te lopen voordat ze hun rechtszaak in april 2020 indienden. Volgens de investeerders viel dit samen met de periode dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een “raamwerk” uitbracht dat hun tokens kenmerkte als effecten. Binance heeft haar hoofdkantoor op de Kaaimaneilanden en heeft een ondoorzichtige bedrijfsstructuur.

De investeerders voegden eraan toe dat Binance profiteerde van het enthousiasme van cryptocurrencies en de marketing van hun ICO’s namens de projecten. Ze beweerden dat Binance profiteerde van de bijbehorende handelskosten, terwijl beleggers de tokens kochten met de verwachting dat ze een redelijke winst zouden behalen.

Coinbase wordt geconfronteerd met een soortgelijke rechtszaak

Hoewel Binance ook actief is in de VS en Amazon Web Services gebruikt om zijn infrastructuur te hosten, zijn dat niet genoeg redenen om het bedrijf als een binnenlandse beurs te beschouwen.

Dit is niet de enige eersteklas rechtszaak die is aangespannen tegen een cryptocurrency beurs op basis van de aankoop van tokens en hun uiteindelijke waardeverlies.

Eerder vorige maand zat Coinbase aan de ontvangende kant van een soortgelijke rechtszaak in dezelfde rechtbank, waarin werd beweerd dat het bedrijf een effectenbeurs exploiteert die niet naar behoren is geregistreerd.

Het bericht Rechtbank verklaart Binance vrij van eventuele wandaden verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*