Crypto-Prijzen.nl

Ray Dalio erkent Bitcoin als goud van jongere generaties

Ray Dalio erkent Bitcoin als goud van jongere generaties

Jongere generaties stonden altijd meer open voor nieuwe uitvindingen en technologieën dan degenen die tientallen jaren van hun leven zonder hen hebben doorgebracht, en hetzelfde geldt voor de crypto industrie. Recente rapporten hebben onthuld dat rijke millennials het meest optimistisch zijn over cryptocurrency, en miljardair Ray Dalio kwam tot een vergelijkbare conclusie, waarbij hij opmerkte dat Bitcoin (BTC/USD) al het alternatief van de jongere generatie is voor goud.

Bitcoin is het alternatief voor goud voor jongeren

De beroemde belegger gaf toe onder de indruk te zijn van Bitcoin en de onderliggende technologie, de blockchain, en merkte op dat het bereiken van wat Bitcoin heeft kunnen bereiken een “verbazingwekkende prestatie” is. Het groeide niet alleen in waarde en populariteit, maar de technologie is nooit gehackt sinds het werd gemaakt, en het werkte altijd zonder problemen.

Natuurlijk heeft Bitcoin zijn tekortkomingen, waaronder het onvermogen om transactieverwerking op te schalen en te versnellen, maar de oprichter van ’s werelds grootste hedgefonds, Bridgewater Associates, zegt dat hij gelooft in de blockchain.

Dalio bevestigde dat hij “een klein beetje” Bitcoin bezit, zonder het exacte bedrag te onthullen, maar hij zei ook dat hij het ziet als het alternatief voor goud van de jongere generatie. Bitcoin is als goud, hoewel goud, althans voorlopig, veel beter is ingeburgerd als alternatief voor fiatgeld. Hij wees er ook op dat Bitcoin aanhangers het als digitaal goud beschouwen en dat het actief op weg is om een waardeopslag en een afdekking tegen inflatie te worden, in plaats van een valuta die wordt gebruikt in dagelijkse transacties.

Hij merkte op dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft, maar dat dit niet het geval is als het om toegerekende waarde gaat. Als zodanig heeft het zeker enige verdienste, zoals Dalio concludeerde.

De toekomst van Bitcoin: verboden of geadopteerd?

Hij blijft zich echter zorgen maken over het standpunt van de regering, omdat hij gelooft dat Bitcoin nog steeds verboden kan worden. Het is een bedreiging voor regeringen over de hele wereld en het zal vrijwel zeker worden verboden op sommige plaatsen waar het het meest aantrekkelijk is en waarschijnlijk het meest nodig is. Hij gelooft echter dat er waarschijnlijk plaatsen zullen zijn die het niet zullen verbieden, hoewel hij betwijfelt of centrale banken en grote instellingen er een aanzienlijk bedrag in zullen hebben.

Dalio’s gedachten over de juridische status van de munt zijn tot op zekere hoogte al waar gebleken. China heeft het bijvoorbeeld al zo ver verboden dat men nu alleen Bitcoin kan bezitten zonder de wet te overtreden, maar er verder niets mee te doen. Aan de andere kant heeft El Salvador het als wettig betaalmiddel aangenomen. De rest van de wereld zal de komende jaren een van deze twee kanten moeten kiezen, omdat het negeren ervan meer kwaad dan goed kan doen.

The post Ray Dalio erkent Bitcoin als goud van jongere generaties appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*