Crypto-Prijzen.nl

RareMint interview: door activa gedekte NFT’s en leningen met onderpand?

RareMint interview: door activa gedekte NFT’s en leningen met onderpand?

Ik ben een enorme sportfan.

Ik heb veel te veel van mijn leven gezwoegd over welke spelers ik moest kiezen voor verschillende fantasy voetbalteams, en ik had er altijd spijt van als ik een verkeerde keuze maakte. Tijdens mijn studie maakte ik gebruik van arbitragemogelijkheden op de markt voor sportweddenschappen, en ik hield van de combinatie van wiskunde en sport die het bood.

Daarom heb ik het huwelijk van crypto en sport natuurlijk altijd erg intrigerend gevonden. Dus toen ik de kans kreeg om RareMint te interviewen, sprong ik meteen op. De crypto startup is een bedrijf dat vorige week de succesvolle bèta lancering van zijn marktplaats voor sportverzamelobjecten aankondigde, en kan bogen op een indrukwekkende steun van investeerders – Commerce Ventures, Arca en Gatecap Ventures om er maar een paar te noemen.

Door activa gedekte NFT’s

Wat RareMint onderscheidt van de vele andere sport NFT projecten, is het idee om hun NFT’s te ondersteunen. NFT’s zijn natuurlijk gegevenseenheden die op de blockchain zijn opgeslagen en die op de markt kunnen worden gekocht en verkocht – en dit is hetzelfde met RareMint. Diezelfde NFT’s komen echter overeen met echte, fysieke activa die zijn opgeslagen in de kluizen van RareMint – dus het is een digitale weergave van een echte, materiële activa.

Zijn er Dolphins fans hier?

Dit idee van asset-backing is absoluut cool. Hoe goed Bored Apes ook zijn, eigenaren hebben geen echte, real-life Bored Ape die overeenkomt met die beroemde NFT’s. Zou dit een manier kunnen zijn om de NFT ongelovigen (de “waarom klik je niet gewoon met de rechtermuisknop en sla je het op” bende) in evenwicht te brengen met de enthousiastelingen? Het beste van twee werelden: digitale NFT’s maar ook fysieke activa?

RareMint maakt ook reclame voor het vermogen van hun platform om meer financiële flexibiliteit en kapitaalefficiëntie te genereren, aangezien de (digitale) activa kunnen worden gebruikt voor leningen op onderpand via DeFi mechanica. Dat is iets dat me zeker interesseert – maar ik heb veel vragen.

Dus, met al deze vragen, en dit is zo’n nieuw concept, met wie kun je beter praten dan mede-oprichter en CTO van RareMint, Niko Hosn?

Interview

Invezz: Uw publicatie vermeldt dat u een plan heeft om het probleem van hoge vergoedingen en minimale buy-ins op de NFT markt aan te pakken, wat ongetwijfeld enkele van de grootste hindernissen zijn waarmee de NFT markt wordt geconfronteerd. Kunt u aangeven wat uw plan is om deze problemen te bestrijden?

Niko Hosn: Ja, we hebben hier een tweedelige serie over gepubliceerd genaamd “The Sports Collectibles Market is Ripe for Disruption”. Specifiek gaat deel II in op de tariefstructuren die gelden voor kopen en verkopen via traditionele kanalen zoals veilinghuizen en consignatieverkopers.

Omdat RareMint rechtstreeks uit onze eigen voorraad aan de consument verkoopt, controleren we de transactiekosten. Naarmate we opschalen naar kosteneffectieve blockchains, worden vergoedingen in de lage enkele cijfers mogelijk. Een andere factor die lagere vergoedingen beïnvloedt, zijn de voordelen van sportverzamelobjecten als NFT’s, zoals verbeterde beveiliging en snelheid van eigendomsoverdracht. Deze trekken een breder scala aan investeerders aan, wat het transactievolume stimuleert. Hoe groter het aantal deelnemers, hoe groter de efficiëntie en het transactievolume, wat zich vertaalt in lagere tariefstructuren.

IZ: Denkt u dat door activa gedekte NFT’s marktaandeel zullen gaan overnemen van niet door activa gedekte NFT’s, en/of hoe groot denkt u dat de sector kan zijn in verhouding tot niet door activa gedekte NFT’s?

NH: We zien het niet als of of, maar als beide.

Nu er meer rijkdom wordt gecreëerd, zullen kopers verzamelobjecten verwerven die puur digitaal zijn en andere die door activa worden ondersteund. Traditionele sporten vereisen nog steeds fysieke items om te spelen, en voor topsporters zijn die altijd in waarde gestegen.

In plaats van marktaandeel af te nemen van de snelgroeiende NFT markt, zien we de traditionele markt voor sportmemorabilia verschuiven naar digitaal. Verzamelaars van fysieke memorabilia kunnen nu de vruchten plukken van het hebben van een NFT versie van hun verzamelobject zonder de uitdaging of stress om de integriteit ervan in de loop van de tijd te behouden. En voor de enthousiaste fan die hun goederen wil, maakt RareMint het gemakkelijk voor hen om naadloos bezit te nemen.

IZ: Hoe werkt het lenen met onderpand – zullen NFT eigenaren kunnen lenen tegen de NFT’s waarvoor het fysieke activum in RareMint kluizen wordt bewaard? Dit is een zeer intrigerend aspect voor RareMint omdat het de liquiditeit en kapitaalefficiëntie voor beleggers zal vergroten, maar wat zijn de details, zoals wat voor soort LTV beschikbaar zal zijn en wat zijn de rentetarieven?

NH: Deze details worden nog steeds besproken, maar historisch gezien is tot 40% LTV op fysieke ruilkaarten geaccepteerd door de markt. Nu door activa gedekte NFT’s voor extra liquiditeit zorgen, vermoeden we dat dit kan toenemen. De rentetarieven moeten nog worden bepaald, maar moeten binnen een door de markt acceptabel tarief vallen.

Ik moet zeggen, een digitale representatie van een Michel Jordan jersey gebruiken om een lening af te sluiten is een heel cool concept

IZ: Zal het uitlenen volledig gedecentraliseerd zijn, of zal RareMint ooit als centraal orgaan optreden om het te vergemakkelijken?

NH: Ons doel is om ons kredietaanbod volledig gedecentraliseerd te laten zijn door gebruik te maken van partnerschappen met bestaande protocollen. Meer details volgen naarmate we onze partnerschapsovereenkomsten afronden.

IZ: Ik zie dat uw CEO ervaring heeft met online gokken. Denkt u dat RareMint ooit zal proberen een gaming-aspect op te nemen in NFT’s op het platform (zoals fantasy voetbal bijvoorbeeld, vergelijkbaar met wat SoRare met voetbal heeft gedaan)?

NH: Absoluut. Het creëren van gemeenschapsbetrokkenheid door middel van games zal in de loop van de tijd blijven evolueren binnen het RareMint ecosysteem. We zijn momenteel bezig met het maken van onze eerste gamification-laag met RareMint Registry uitdagingen. Eigenaren kunnen NFT’s verzamelen, concurreren met andere verzamelaars, registersets voltooien en beloningen ontvangen. Het is een wedstrijd om een set te bouwen; gemarkeerd door een genereus beloningssysteem, leaderboards, exclusieve NFT airdrops en meer.

IZ: Kunt u meer details geven over de MINTS tokens (die in 2022 verschijnen) en hoe beleggers hier beloningen aan verdienen?

NH: MINTS is het ERC-20 token dat het ecosysteem aandrijft. Na de tokenverkoop zal MINTS naar verwachting beschikbaar zijn op gedecentraliseerde beurzen. MINTS stelt investeerders in staat om via onze stemcontracten rendement te halen uit staking, landbouw en deel te nemen aan het bestuur. We zullen onze symbolische economische paper in het tweede kwartaal publiceren, waarin het nut en de use-case volledig worden beschreven voorafgaand aan onze openbare verkoop.

IZ: Hoe denkt u dat de NFT markt het zal doen in een langdurige crypto bearmarkt?

NH: Er zijn twee kanten aan die munt, de eerste is duidelijk met activa over de hele linie in een krimpcyclus, dan worden transactievolumes gecomprimeerd. De andere kant is dat veel van de NFT activa geprijsd zijn in crypto, dus de relatieve kosten worden geneutraliseerd. Wanneer een NFT bijvoorbeeld 1ETH kost, is het nog steeds 1ETH, dus crypto investeerders en NFT kopers die denken in termen van een niet-deflatoir activum (zoals cryptocurrency) zoeken constant naar goede NFT projecten om te verzamelen/investeren, ongeacht de uitwisseling in fiat.

IZ: Wie ziet u als uw grootste concurrenten?

NH: We zijn een van de eersten die op de markt zijn met het digitaliseren van zeldzame sportmemorabilia. Dit komt door onze eigen unieke geschiedenis van Brett C en Niko H (de twee mede-oprichters) met een mix van traditionele sportmemorabilia met blockchain technologie en NFT’s. We geloven dat er andere collecties zullen zijn die een manier vinden om hun fysieke inventaris te digitaliseren en te minten en we verwelkomen dat op de markt omdat het meer buzz en opwinding zal creëren voor de overgang naar een digitale ervaring.

Dat gezegd hebbende, “I Got It” is een bedrijf dat een app wit labelt voor sportteams die hun memorabilia willen digitaliseren. Bovendien maken andere stabiele activa binnen luxegoederen gebruik van de voordelen van door activa gedekte NFT’s om de gebruikerservaring te verbeteren terwijl eigendom wordt verleend zonder fysiek bezit.

Bedrijven zoals 4K en LuxFi symboliseren luxegoederen zoals horloges en tassen om oplossingen aan te bieden met namaakartikelen en liquiditeitstekorten die in die branche veel voorkomen. De trend evolueert naar eigendom van hoogwaardige fysieke goederen met de expressieve component in een digitale omgeving.

Bij sportverzamelobjecten is er echter een uniekheid aan de producten zelf. Hoeveel door Lou Gehrig en Babe Ruth gesigneerde homerunballen zijn er bijvoorbeeld? Volgens onze gegevens zijn we van mening dat we de enige hebben, dus voor concurrenten van die activa zijn die er niet.

Honkbal zou de enige sport kunnen zijn die ik niet volg (het is zo traag!), dus ik zal waarschijnlijk niet in de running zijn voor deze

IZ: Als een belegger een van de door activa gedekte NFT’s koopt, heeft hij dan de kans om het onderliggende activum te zien/toegang te krijgen/in bewaring te nemen, of zal dat altijd in de kluis van RareMint blijven. Als het laatste het geval is, denkt u dat sommige beleggers teleurgesteld zouden zijn als ze geen recht zouden hebben op toegang tot het verzamelobject dat ze bezitten?

NH: Natuurlijk is de eigenaar van elke 1 van 1 NFT de eigenaar van het fysieke bezit in onze kluis. De NFT eigenaar kan op elk moment bezit nemen van zijn fysieke item via ons inwisselproces. De NFT wordt eenvoudig teruggestuurd naar RareMint en het verzamelobject wordt overgedragen aan de eigenaar volgens onze validatieprocedures die ervoor zorgen dat items veilig worden afgeleverd bij hun rechtmatige eigenaren. Als fysieke activa worden afgelost, wordt de 1 van 1 NFT verbrand en is deze niet langer verbonden met de fysieke activa binnen ons ecosysteem.

IZ: Ik geloof dat het maken van portefeuilles en sleutelbeheer intimiderend kan zijn voor degenen die niet al te bekend zijn met crypto, en een echte toetredingsdrempel voor niet-technisch onderlegde mensen. Ik merk in de release op dat uw CTO, Niko Hosn, vermeldt dat u werkt aan een alternatief voor detentie – kunt u hier meer over uitleggen en uw mening geven over hoe u denkt dat de huidige portemonnee-ervaring het NFT-volume beïnvloedt?

NH: We werken samen met een paar verschillende Web3 partners die bewarende NFT oplossingen aanbieden waarbij een gebruiker zich kan aanmelden met alleen zijn e-mailadres of telefoonnummer en kan worden geïntegreerd met onze marktplaats.

Door deze samenwerking zou een gebruiker elke NFT die we aanbieden kunnen kopen en in zijn account kunnen zetten zonder dat hij zijn toetsen hoeft aan te raken of een extensie, zoals MetaMask, hoeft te installeren. Wij zijn van mening dat eenvoudige bewaaroplossingen uiteindelijk het NFT volume gedurende meerdere projecten zullen vergroten, zolang een naadloze gebruikerservaring wordt geboden aan de niet-crypto-native consumentenbasis. Huidige oplossingen vormen een grotere toegangsdrempel voor de dagelijkse fan om deel te nemen aan de digitale verzamelobjecten.

IZ: Heeft u overwogen om andere blockchains of platforms te gebruiken? Gelooft u dat de aanstaande ETH fusie RareMint en de NFT ruimte als geheel ten goede zal komen? Hebben jullie een mening over wanneer het live gaat?

NH: Ja tegen dat alles. Hoewel we niet weten wanneer ETH het mainnet zal samenvoegen met de Beacon Chain van ETH 2.0, denken we dat dit tegen de zomer zal gebeuren. Overstappen op een Proof-of-Stake model is goed voor iedereen, omdat het gevolgen heeft voor de beveiliging, transactiesnelheid en lagere kosten. Bovendien zullen RareMint NFT’s beschikbaar worden gemaakt op Polygon, wat lagere muntkosten ondersteunt, waardoor de activaprijzen redelijk blijven voor grotere muntvolumes, aangezien we nieuwe niveaus introduceren die passen bij onze Ultra Rare en Limited Editions.

IZ: NBA TopShot presenteert een interessante casus met betrekking tot sport NFT’s. Ze explodeerden op het toneel, met een maandelijkse omzet van bijna $ 50 miljoen in het eerste kwartaal van 2021. Sindsdien is de omzet echter gedaald. Denkt u dat er een reden is voor deze daling buiten de afkoeling van de bredere cryptomarkt sinds de euforie van die periode, en levert het u lessen op?

NH: TopShot heeft sinds de lancering in juli 2020 voor bijna 1 miljard aan verzamelobjecten verkocht, we vinden dat opmerkelijk. We zijn ook blij dat de competities hebben besloten om de voetafdruk van de sportverzamelobjectenindustrie te vergroten met hun NFT productaanbod.

Met betrekking tot de fluctuatie in de verkoop is het moeilijk om van maand tot maand te zeggen, omdat het een nieuwe markt is. Met NFT’s bestaat het risico van een overaanbod, met onze Ultra Rare en Limited Editions brengen we slechts een klein aantal NFT’s tegelijk op de markt.

Naarmate de vraag naar gedigitaliseerde sportmemorabilia toeneemt, zullen we meer edities uitbrengen om de verzamelaarsmarkt te voorzien van onze productlijnen. En terwijl we ons product aan de digitale kant laten groeien, kunnen we meer functies toevoegen aan de NFT’s die de inherente waarde vergroten, zoals het vertellen van originele verhalen. Ons portfolio zal evolueren naar het bieden van een rijkere klantervaring.

Iets dat duidelijk is, is dat verzamelaars hun collecties, die via NFT’s beschikbaar komen, continu willen uitbreiden en verbeteren.

Het bericht RareMint interview: door activa gedekte NFT’s en leningen met onderpand? verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*