Crypto-Prijzen.nl

Rapport: Walmart maakt zich op om de metaverse te betreden

Rapport: Walmart maakt zich op om de metaverse te betreden

De Amerikaanse multinationale retailgigant Walmart maakt zich klaar om zijn debuut te maken in de metaverse na de bekendmaking van plannen om non-fungible tokens (NFT’s) en een cryptocurrency uit te rollen. Een rapport onthulde dit nieuws op 16 januari en merkte op dat het bedrijf op 30 december zeven handelsmerken had ingediend die zijn metaverse ambities beschrijven bij het US Patent and Trademark Office (USPTO).

Volgens het rapport omvatten de ingediende handelsmerken de plannen van de detailhandelaar om virtuele goederen te creëren en te verkopen, waaronder elektronica, huisdecoratie, speelgoed, sportartikelen en producten voor persoonlijke verzorging. In een afzonderlijke aanvraag zei Walmart dat het van plan is NFT’s en een cryptocurrency aan te bieden.

In een reactie op zijn beslissing om Web3 te omarmen, zei Walmart dat het van plan is om te blijven onderzoeken hoe opkomende technologieën kunnen helpen de toekomstige winkelervaring op zijn platform te transformeren.

Walmart heeft toegevoegd,

We testen voortdurend nieuwe ideeën. Sommige ideeën worden producten of diensten die klanten bereiken. En sommige testen, herhalen en leren we van.

Hoewel het bedrijf weigerde verdere details te geven over de zeven ingediende handelsmerken, zei handelsmerkadvocaat Josh Gerben:

Ze zijn super intens. Er zit veel taal in, wat laat zien dat er achter de schermen veel wordt gepland over hoe ze cryptocurrency gaan aanpakken, hoe ze de metaverse en de virtuele wereld gaan aanpakken die lijkt te komen of dat is er al.

Een race om een plaats in de metaverse veilig te stellen

Volgens Gerben haasten reguliere bedrijven zich om een plek in de metaverse te bemachtigen nadat Facebook de naam Meta had veranderd en zijn ambities in de virtuele wereld had aangekondigd. Vóór Walmart diende Nike in oktober 2021 vier octrooiaanvragen voor virtuele goederen in bij USTPO. Afgezien hiervan heeft het bedrijf NIKELAND uitgerold in samenwerking met Roblox voordat het digitale kunststudio RTFKT overnam.

Kledingretailers Urban Outfitters, Abercrombie & Fitch en Ralph Lauren hebben de afgelopen weken ook patenten aangevraagd, waarin ze hun plannen uiteenzetten om virtuele winkels te openen.

In een rapport wordt uitgelegd waarom bedrijven zich haasten in de metaverse en NFT’s omarmen. Volgens de publicatie is de belangrijkste reden het creëren van een inkomstenstroom.

De metaverse en NFT’s kunnen retailers echter helpen fysieke items en services te tokeniseren om online transactiekosten te verlagen. Aan de andere kant kunnen luxemerken NFT’s gebruiken om hun producten te authenticeren.

De directeur van The Block, Frank Chapparo, wees erop dat veel retailers het gevoel hebben dat ze de kansen mislopen die gepaard gaan met het vroegtijdig omarmen van e-commerce. Daartoe proberen ze te voorkomen dat ze de kansen missen die de metaverse met zich meebrengt.

De post Rapport: Walmart maakt zich op om de metaverse te betreden verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*