Crypto-Prijzen.nl

Rapport: Solana, Terra en Polkadot groeien sneller dan Ethereum

Rapport: Solana, Terra en Polkadot groeien sneller dan Ethereum

De crypto boom in 2021 zag veel projecten recordhoogten bereiken, waardoor meer ontwikkelaars werden aangetrokken om de operaties te ondersteunen en te verbeteren. Als gevolg van deze bull run hebben verschillende protocollen de groeisnelheid van Ethereum (ETH/USD), het grootste ontwikkelaarsecosysteem in de crypto industrie, overtroffen. Electric Capital, een crypto investeringsonderneming in een vroeg stadium, maakte dit nieuws bekend via een rapport op 5 januari.

Volgens het rapport groeien Polkadot, Solana, Near Protocol, Binance Smart Chain (BSC), Avalanche en Terra sneller dan Ethereum op vergelijkbare punten in zijn geschiedenis. Electric Capital kwam tot deze conclusie na gebruik van twee metrics. Dit zijn de dagen sinds de eerste codewijziging (commit) en het aantal ontwikkelaars sinds de lancering.

Volgens Electric Capital hebben de bovengenoemde Layer 1 protocollen meer ontwikkelaars aan boord dan Ethereum in een vergelijkbare fase van zijn groei.

In het afgelopen jaar hebben Solana, Avalanche, BSC en Terra zich gevestigd als hubs voor gedecentraliseerde financiering (DeFi). Als gevolg hiervan zijn de prijzen van hun oorspronkelijke tokens enorm gestegen om deze groei te evenaren.

Near Protocol begon ook met het integreren van enkele DeFi elementen, een ontwikkeling waarbij het native token, NEAR, eerder deze week naar een recordhoogte (ATH) van $ 17,60 steeg.

Een onbevooroordeelde benadering gebruiken

Hoewel sommigen misschien beweren dat Electric Capital andere protocollen pompt terwijl het de algehele waarde van Ethereum bagatelliseert, is het de moeite waard om op te merken dat het rapport toegeeft dat niet alle commits gelijk zijn wat betreft de hoeveelheid bestede tijd.

Bovendien beperkte het bedrijf zijn onderzoek tot open-source coderepositories. Deze beperking heeft waarschijnlijk geleid tot een ondertelling van het totale aantal ontwikkelaars.

Het rapport ontleedt ook ontwikkelaarsgegevens op verschillende manieren, waaronder onderzoeken welke protocol- en communityontwikkelaars fulltime, parttime en eenmalig werkten.

Door deze factoren in overweging te nemen, verslaan Solana, Polkadot, BSC en Near Protocol Ethereum nog steeds in vergelijkbare stadia. De bovenstaande projecten hebben bijvoorbeeld meer fulltime ontwikkelaars dan Ethereum in een vergelijkbare fase van zijn reis. Avalanche en Terra echter niet.

Electric Capital heeft ook gekeken naar de retentieniveaus van ontwikkelaars voor alle protocollen. In het rapport wees Electric erop dat Ethereum het grootste aandeel nieuwe Web3 ontwikkelaars heeft, met tussen de 20% en 25% van het maandelijkse totaal. Uit het rapport bleek dat 30% van de fulltime ontwikkelaars in Ethereum in 2021 nog aan het netwerk werkte.

Bovendien wees Electric Capital erop dat Ethereum en Bitcoin verschillende marktomstandigheden doormaakten in vergelijking met de nieuwkomers, die tijdens rally’s aan populariteit wonnen.

Volgens de publicatie helpen bullruns meer ontwikkelaars aan te trekken. Bovendien gebruikten blockchains zoals Avalanche en BSC kerncomponenten van Ethereum, waardoor ze ontwikkelaars vertrouwden met de laatste.

Ondanks dat nieuwe protocollen sneller groeien dan Ethereum, heeft het netwerk nog steeds het grootste ecosysteem van ontwikkelaars. Bitcoin (BTC/USD) komt op de vijfde plaats na Polkadot, Cosmos en Solana.

The post Rapport: Solana, Terra en Polkadot groeien sneller dan Ethereum appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*