Crypto-Prijzen.nl

Rapport: India is van plan crypto te reguleren in plaats van te verbieden

Rapport: India is van plan crypto te reguleren in plaats van te verbieden

De Indiase regering bereidt zich voor om crypto als activa te reguleren in plaats van een regelrecht verbod op de industrie op te leggen. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag, daarbij verwijzend naar een kabinetsnota. Door crypto’s als activa te reguleren, heeft India geweigerd munten zoals Bitcoin (BTC/USD) en Ethereum (ETH/USD) als valuta te erkennen.

Volgens het rapport zal de Securities and Exchange Board of India (SEBI) toezicht houden op de crypto regulering. De publicatie voegde eraan toe dat de regelgever een afsluitdatum zou voorschrijven die crypto HODLers verplicht om hun bezit aan te geven en ze naar Indiase cryptobeurzen te verplaatsen. Naar verluidt staat de nieuwe regelgeving Indiërs niet toe om crypto op buitenlandse beurzen te houden.

Bij overtreding van deze bepalingen zullen crypto adopteerders in het land straffen krijgen, zoals gevangenisstraffen tot 18 maanden. Bovendien kan SEBI geldboetes opleggen die variëren van $ 443.852,64 (£ 334.231,42) tot $ 1.775.410,56 (£ 1.336.925,70).

Bovendien probeert de Indiase regering passende wijzigingen aan te brengen in de Prevention of Money Laundering Acts (PMLA) om de crypto ruimte te dekken. Hiermee wil de regering crypto gerelateerde illegale activiteiten zoals terrorismefinanciering aan banden leggen.

Deze plannen komen overeen met de verklaring van minister van Financiën Nirmala Sitharaman eerder deze week, toen ze opmerkte dat de regering het risico in de gaten houdt dat cryptocurrencies in verkeerde handen vallen. Eerder had premier Narendra Modi dezelfde kwestie aan de orde en zei dat democratische naties moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat crypto niet in verkeerde handen terechtkomt.

RBI drukt op pauze op zijn CBDC plannen

Naar verluidt is de regering van plan haar plannen om een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te lanceren in de wacht te zetten, aangezien deze zich richt op de crypto ruimte. De voorgestelde CBDC door de Reserve Bank of India (RBI) valt niet onder de regelgeving van SEBI omdat het de digitale versie van de roepie zal zijn. De RBI zal echter toezicht houden op crypto gerelateerde zaken.

De Indiase cryptogemeenschap heeft dit nieuws goed ontvangen. Een voorbeeld is een Redditor die bekend stond als ultron290196 en die een zucht van verlichting slaakte en zei dat het een gedoe was om je zorgen te maken over de bearmarkt in de cryptomarkt en de mogelijkheid van een volledig verbod.

Ondertussen blijft de crypto ruimte proberen te herstellen van de verliezen van de afgelopen week. Op het moment van schrijven is BTC in de loop van de dag 0,65% gestegen om van eigenaar te wisselen voor $ 57.082,28 (£42.983.24). De altcoin markt is ook groen, met de meeste munten in de top 10 van toonaangevende cryptovaluta’s die tussen 0,19% en 6,78% winnen.

The post Rapport: India is van plan crypto te reguleren in plaats van te verbieden appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*