Crypto-Prijzen.nl

Rapport: het Witte Huis steunt nieuw crypto amendement

Rapport: het Witte Huis steunt nieuw crypto amendement

De cryptogemeenschap vecht tegen een last-minute crypto belasting gerelateerde wijziging van het infrastructuurplan van het Witte Huis. Een rapport onthulde dit nieuws eerder vandaag en merkte op dat de wijziging alleen bedoeld is om validators van bewijs van mijnbouw en verkopers van hardware- en softwareportefeuilles vrij te stellen van uitgebreide belastingheffing. Naar verluidt is dit de nieuwste ontwikkeling in het infrastructuurplan voor crypto voorzieningen van het Witte Huis, dat tot doel heeft $ 28 miljard op te halen voor infrastructuurfinanciering.

Volgens het rapport hebben senatoren Mark Warner en Rob Portman het amendement voorgesteld. De formulering van het voorstel schoot bij de cryptogemeenschap echter in het verkeerde keelgat, aangezien het suggereert dat ontwikkelaars en proof-of-stake validators onderworpen zouden zijn aan een hoger niveau van rapportage en belasting. Hiertoe zijn enkele voorstanders van crypto naar buiten gekomen om te verklaren dat deze verandering onwerkbaar is.

Nadat de senatoren deze suggestie hadden gedaan, tweette Jeff Stein, de economische verslaggever van de Washington Post, dat het Witte Huis het voorstel steunt.

Tegen het amendement van Warner en Portman zei de uitvoerend directeur van Coin Center, Jerry Brito, dat het voorstel rampzalig is. Hij voegde eraan toe dat het Congres winnaars en verliezers zou kiezen als het deze wet zou goedkeuren.

Nieuw amendement zou innovatie kunnen belemmeren

Door de steun aan te kondigen voor het nieuwe amendement door senatoren Warner en Portman, lijkt het Witte Huis een rivaliserend voorstel van senatoren Cynthia Lummis, Pat Toomey en Ron Wyden, dat een bredere lijst van uitzonderingen heeft, te hebben afgewezen. Volgens het trio zouden sommige bepalingen in het infrastructuurplan niet van toepassing moeten zijn op ontwikkelaars, miners of blockchain bedrijven in de crypto industrie.

Senator Toomey sprak dit voorstel aan en zei dat het de definitie van een broker duidelijk beschrijft. Als zodanig zullen niet-financiële tussenpersonen, zoals mijnwerkers, netwerkvalidators en andere dienstverleners, zich niet hoeven te houden aan de uitgebreide rapportagevereisten van het tweeledige infrastructuurplan. Hij prees het Congres voor zijn inspanningen om crypto gerelateerde kwesties beter te begrijpen en er wetten voor uit te vaardigen. Hij beweerde echter dat het Congres ervoor zou moeten zorgen dat het geen omslachtige regelgeving uitvaardigt, die innovatie verstikt.

Het voorstel merkt met name op dat de definitie van een broker geen partijen omvat die betrokken zijn bij de validatie van gedistribueerde grootboektransacties, iedereen die digitale activa of hun protocollen ontwikkelt, of iedereen die zich bezighoudt met mijnbouwsoftware of -hardware.

The post Rapport: het Witte Huis steunt nieuw crypto amendement appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*