Crypto-Prijzen.nl

Rapport: het komende jaar zal ongeveer 2M ETH worden verbrand

Rapport: het komende jaar zal ongeveer 2M ETH worden verbrand

De recente London hard fork in het Ethereum netwerk heeft Ether (ETH/USD) gepositioneerd als een deflatoire activa door een nieuw burn-mechanisme te introduceren. Een week na de update heeft een rapport onthuld dat het Ethereum netwerk ongeveer 1,83 miljoen munten zal verbranden. Naar verluidt zal deze stap de inflatie van de op een na grootste cryptovaluta lager brengen dan die van Bitcoin (BTC/USD).

Volgens het rapport zijn de berekeningen gebaseerd op de verwachting dat de basisvergoeding 25% tot 75% van de totale transactiekosten zal uitmaken. Volgens de feitelijke gegevens, die zijn geregistreerd sinds de lancering van EIP-1559, bedroeg de basisvergoeding 66,85% van de totale vergoedingsuitgaven. Om deze waarde te verkrijgen, berekende Wu Zhuocheng, de auteur van het rapport, het aantal verbrande ETH van blok 13283, het blok dat na de upgrade kwam, en ontdekte dat het netwerk 9.482.2 ETH had vernietigd.

Om een geschatte waarde van de verbrande ETH te krijgen, implementeerde Zhuocheng het EIP-1559 vergoedingsmechanisme op het Ethereum-mainnet, dat in 2015 live ging. De historische transactiekosten van ETH zijn 4 miljoen munten. Als zodanig zou 66,85% van deze waarde 2.674 miljoen ETH zijn. Door aan te nemen dat ETH wordt verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $ 3.000,00 (£ 2.165,84), zou de hoeveelheid vernietigde ETH $ 8,02 miljard (£ 5,79 miljard) zijn geweest.

De hoeveelheid verbrande ETH is afhankelijk van de administratiekosten

De afhandelingskosten van ETH zijn sinds H2 2020 gestegen en de transactiekosten voor één dag zijn sinds 10 mei vorig jaar niet lager dan 1.000. Dit was het begin van de DeFi-zomer, waardoor de vraag van gebruikers toenam, waardoor hoge gastarieven werden ingevoerd. Gedurende deze tijd bedroegen de totale administratiekosten voor ETH ongeveer 3,334 miljoen. Als er een basisvergoeding is, zal er naar verwachting in deze periode 2,23 miljoen zijn vernietigd.

Door gebruik te maken van een gestabiliseerde vergoeding, ontdekte Zhuocheng dat de gemiddelde hoeveelheid ETH die per jaar wordt vernietigd 1,78 miljoen zal zijn.

Sinds 10 mei 2020 heeft het Ethereum netwerk 2,963 miljoen blokken gegenereerd tegen een gemiddelde transactievergoeding van 1,13 ETH per blok. Als de transactieactiviteit het komende jaar op dit niveau blijft en de gaslimiet constant blijft op 15m, zal het netwerk dus gemiddeld 0,89 ETH per blok verbranden. Met een bloktijd van ETH van 13 seconden, zal de dagelijkse output 6.628 blokken zijn. Dit betekent dat het netwerk het komende jaar 1,83 miljoen tokens zal vernietigen.

The post Rapport: het komende jaar zal ongeveer 2M ETH worden verbrand appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*