Crypto-Prijzen.nl

Rapport: Crypto eigendom is vorig jaar wereldwijd verdubbeld

Rapport: Crypto eigendom is vorig jaar wereldwijd verdubbeld

Crypto exchange Gemini reveals integration with TradingView

Crypto platform Gemini heeft vandaag zijn 2022 Global State of Crypto rapport uitgebracht. Het ontdekte dat vorig jaar transformatief was voor crypto. Bijna de helft van de huidige crypto eigenaren in Latijns-Amerika (46%), Azië-Pacific (45%) en de Verenigde Staten (44%) kocht voor het eerst crypto-activa in 2021.

Hoogste eigendomspercentage in Brazilië en Indonesië

Meer dan 41% van de respondenten in Brazilië en Indonesië gaf aan crypto te bezitten. Ter vergelijking: slechts 17% in Europa, 20% in de VS en 18% in Australië verklaarde crypto eigendom. Adoptie leek ook te worden gedreven door investeringen in durfkapitaal (VC) met een hoog nut in Israël (28%) en Singapore (30%).

Noah Perlman, Chief Operating Officer bij Gemini merkte op:

Crypto adoptie bereikte vorig jaar een echt kantelpunt en werd een gevestigde economische motor en een gewaardeerde investering over de hele wereld. We verwachten dat de toestroom van crypto investeerders dit jaar aanhoudt, met zorgen over de inflatie in de VS en wereldwijd toenemende belangstelling. Onderwijs blijft ook een wereldwijde barrière voor adoptie, en het bieden van extra middelen aan investeerders is van cruciaal belang om nieuwe gebruikers in het crypto-ecosysteem te brengen, met name vrouwen die de meerderheid van het crypto-nieuwsgierige publiek vormen.

Inflatie was de belangrijkste drijfveer voor adoptie

Respondenten in landen als Brazilië, India, Mexico en Zuid-Afrika, die de afgelopen tien jaar een devaluatie van 50% of meer van hun valuta hebben meegemaakt ten opzichte van de Amerikaanse dollar, hadden meer dan vijf keer zoveel kans om plannen om crypto te kopen te delen. De percentages waren 45% en 40% voor Brazilië en India en 32% voor Zuid-Afrika en Mexico. 40% van de respondenten in de VS zag crypto als een inflatiehedge.

Verkleining van de genderkloof

47% van de crypto-nieuwsgierigen in de wereld zijn vrouwen. 51% van de crypto-eigenaren in Israël en Indonesië en 50% in Nigeria is vrouw.

Regelgeving is wereldwijd een punt van zorg

39% van de niet-crypto-eigenaren in Azië-Pacific, 37% in Latijns-Amerika en 36% in Europa noemden de twijfelachtige legaliteit van cryptovaluta als een barrière voor eigendom.

Onderwijs als factor

Last but not least ontdekte het rapport van Gemini dat respondenten wereldwijd bijna twee keer zoveel geloofden dat aanvullende educatieve tools over crypto hen zouden helpen ermee aan de slag te gaan (40%) in vergelijking met aanbevelingen van vrienden (22%).

Het bericht Rapport: Crypto eigendom is vorig jaar wereldwijd verdubbeld verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*