Crypto-Prijzen.nl

Rapport: China dwingt McDonald’s om e-CNY te gebruiken

Rapport: China dwingt McDonald’s om e-CNY te gebruiken

China dringt er bij fastfoodbedrijf McDonald’s op aan om de digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te omarmen naarmate de Olympische Winterspelen in Peking dichterbij komen.

Een rapport waarin drie mensen worden genoemd die bekend zijn met de zaak, maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat McDonald’s instructies heeft ontvangen om een digitaal renminbi-betalingssysteem te integreren in zijn restaurants in het land.

Volgens het rapport laat McDonald’s klanten al betalen via digitale renminbi wallets in 270 restaurants in Shanghai.

De Chinese overheid wil echter dat het bedrijf deze betaalmethode in meer ketens introduceert. Met de Olympische Winterspelen die op 4 februari beginnen, heeft McDonald’s slechts iets meer dan drie maanden om aan de eisen van de overheid te voldoen.

Op de vraag of de Chinese overheid druk uitoefent om de e-renminbi (e-CNY) pilot uit te breiden naar meer van zijn restaurants, zei het bedrijf aanvankelijk:

Shanghai is onze proefstad en we zullen leren van de reacties van klanten.

Toen het nieuws uitlekte dat de Chinese regering het bedrijf dwong om de e-CNY pilot in meer van zijn restaurants te introduceren, gaf McDonald’s een andere verklaring af waarin stond dat de overstap naar e-CNY een zakelijke beslissing was. Het bedrijf voegde eraan toe dat het deze beslissing nam met het oog op de belangen van de klant en niet onder druk stond.

McDonald’s is niet het enige bedrijf dat onder druk staat

Volgens een bron die bekend is met de situatie in China, is McDonald’s niet het enige bedrijf dat onder druk staat om e-CNY te omarmen. Naar verluidt staan Visa, een toonaangevende Olympische sponsor, en Nike, een Amerikaanse teamsponsor, ook onder dezelfde druk als McDonald’s. Beide bedrijven wilden echter niet reageren op de kwestie.

Volgens Darrell Duffie, het co-hoofd van een project over de e-renminbi dat wordt gerund door de Hoover Institution van Stanford University, heeft de COVID-19 pandemie China ertoe gebracht zijn CBDC langzamer uit te rollen. Duffie wees er verder op dat de Chinese regering niet op Amerikaanse bedrijven jaagt. Hij is van mening dat het land alleen probeert om e-CNY breed te verspreiden.

Duffie heeft toegevoegd,

Ik ging er altijd van uit dat grote Amerikaanse bedrijven onder druk zouden komen te staan om gewicht te geven aan de digitale renminbi, omdat de meeste grote retailers onder druk zullen komen te staan en Amerikaanse bedrijven niet zullen worden vrijgesteld.

Door Amerikaanse merken op te nemen in de CBDC proeven tijdens de Olympische Winterspelen, komt China een stap dichter bij het uitrollen van de e-CNY. Volgens Amerikaanse critici zou deze stap China toegang kunnen geven tot gegevens over financiële transacties die zijn toezichtcapaciteiten ten goede komen.

Michael McCaul, de hoogste Republikeinse wetgever in de commissie buitenlandse zaken van het Huis van Afgevaardigden, gelooft bijvoorbeeld dat de Chinese Communistische Partij e-CNY wil gebruiken als een manier om zich los te koppelen van het internationale systeem.

The post Rapport: China dwingt McDonald’s om e-CNY te gebruiken appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*