Crypto-Prijzen.nl

Rapport: BTC mijnbouw op groene energie is dit jaar 52,2% gestegen

Rapport: BTC mijnbouw op groene energie is dit jaar 52,2% gestegen

Het gebruik van duurzame energie in Bitcoin mijnbouw is tussen het eerste en tweede kwartaal van 2021 met 52,2% gestegen. De Bitcoin Mining Council (BMC), een organisatie die het gebruik van groene energie voor Bitcoin (BTC/USD) mijnbouw wil promoten, heeft dit onthuld. bullish nieuws via zijn eerste rapport, dat details bood over de huidige status van de mijnindustrie. Naar verluidt registreerde het BTC netwerk in dezelfde periode ook een efficiëntiestijging van 15%.

In het rapport onthulden BMC leden ook dat 67% van de totale energie die wordt gebruikt in BTC mijnbouw groen is. Met dit in gedachten merkte de raad op dat het wereldwijde BTC netwerk een kleine impact heeft op het milieu, hoewel de meeste Chinese mijnwerkers elektriciteit gebruiken die wordt opgewekt door het verbranden van steenkool.

Uit de gegevens van BMC blijkt dat de impact die BTC mijnbouw heeft op het milieu buiten proportie wordt opgeblazen. Volgens het rapport draagt het energieverbruik van het BTC-netwerk slechts 0,07% bij aan het wereldtotaal. Bovendien ontdekte BMC dat 56% van de mijnbouwactiviteiten van BTC over de hele wereld draaien op duurzame energiebronnen.

Onbetrouwbare gegevens?

Hoewel uit de gegevens van BMC blijkt dat de mijnbouwindustrie van BTC neigt naar een koolstofneutrale toekomst, heeft de organisatie de gegevens verkregen via niet-wetenschappelijke methoden. Specifiek gebruikten BMC onderzoekers een enquête met drie vragen. In een poging om deze methoden te rechtvaardigen, zei BMC lid Michael Saylor, die ook CEO van MicroStrategy is, dat de enquête gegevens van BTC mijnwerkers heeft verkregen, eraan toevoegend dat alleen omdat het BTC netwerk gedecentraliseerd is, dit niet betekent dat het ongeorganiseerd is.

Larry Cermak, de onderzoeksdirecteur van The Block, twijfelt echter aan de bevindingen van het onderzoek van BMC en zegt dat de organisatie de methodologie die het heeft gebruikt om de gegevens te verkrijgen niet heeft bekendgemaakt. Hij merkte ook op dat de resultaten dubieus zijn en dat BMC een steekproef van 5% van de totale hashrate van BTC heeft gebruikt om zijn gegevens te verkrijgen. Volgens hem is het onmogelijk om het exacte percentage duurzame energie te bepalen dat BTC mijnbouw verbruikt totdat Chinese mijnwerkers, die voorheen goed waren voor meer dan 65% van BTC’s hashrate, hun verhuizing hebben voltooid en een goed onderzoek is uitgevoerd.

Dit nieuws komt omdat de bezorgdheid over het energieverbruik van het BTC netwerk blijft toenemen. In mei zei Elon Musk, CEO van Tesla, dat de fabrikant van elektrische voertuigen was gestopt met het accepteren van BTC betalingen totdat mijnwerkers migreren naar meer duurzame energiebronnen. Kort daarna zette China de BTC mijnbouw onder druk en zei dat de activiteit veel energie verbruikt en niets substantieels oplevert.

The post Rapport: BTC mijnbouw op groene energie is dit jaar 52,2% gestegen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*