Crypto-Prijzen.nl

Rapport: $1,7 miljard is verloren gegaan aan DeFi scams in 5 jaar

Rapport: $1,7 miljard is verloren gegaan aan DeFi scams in 5 jaar

DEX aggregator en platform voor cross-chain activabeheer DeFiYield heeft onlangs een database onthuld met exploits, hacks en oplichting met betrekking tot gedecentraliseerde financiën. In de afgelopen vijf jaar is ongeveer 1,7 miljard dollar verloren gegaan aan DeFi scams.

Hacks, exit-scams en rug pulls voorkomen

De bijgewerkte database van DeFiYield omvatte hacks, exit-scams zoals rug pulls, kwetsbaarheden en over het algemeen dubieuze projecten die vijf jaar teruggaan. Ze concluderen dat er in totaal $ 1,7 miljard verloren is gegaan door iets meer dan 2500 zogenaamde “REKT” projecten. Het team van DeFiYield heeft een database van onschatbare waarde gemaakt met cruciale informatie over rug pulls, waardoor cybercriminelen dit in de toekomst niet meer kunnen proberen. Rug pulls zijn waar de prijzen stijgen naarmate de liquiditeit naar een actief stroomt, waarna ontwikkelaars zoveel mogelijk verkopen, waardoor het kapitaal van investeerders wordt verpletterd.

Eerste online smart contract audit archief

De drijfveren achter het protocol zijn gericht op het voorkomen van verder verlies. DeFiYield kondigde aan dat het eerder dit jaar ’s werelds eerste online archief van slimme contractaudits heeft gelanceerd. Het wordt het ‘Open Audits Archief’ genoemd, waarvan de REKT database een extensie is. Het Open Audits archief bevat informatie over alle technische problemen die zich hebben voorgedaan, honderden scams en het totaal van alle fondsen die verloren zijn gegaan door de scams en andere exploitgebeurtenissen.

In 2020 pasten kwaadwillende entiteiten een reeks tactieken toe om betrouwbaar en eerlijk te lijken om fastfood gerelateerde oplichting te plegen, waarbij ze hun nietsvermoedende slachtoffers verlokten met beloften van hoge opbrengsten. Volgens DeFiYield motiveerde dit hen om het auditarchief aan te maken. De database zal toegankelijk zijn via MetaMask en andere populaire crypto wallets nadat extra functies zijn toegevoegd.

Grootste exploit in de geschiedenis

De relatief recente Poly Network hack blijft de grootste exploit die ooit is geregistreerd, met een verlies van meer dan $ 600 miljoen tot gevolg. De dader bleek een ethische hacker te zijn die het meeste geld teruggaf. Niet alle netwerken hebben zoveel geluk. In het voorjaar van 2021 verloor DeFi protocol PancakeBunny cryptocurrency ter waarde van $ 200 miljoen na een beveiligingsinbreuk. Bovendien is dit dit jaar niet de enige flash-lening aanval van deze soort tot nu toe.

The post Rapport: $1,7 miljard is verloren gegaan aan DeFi scams in 5 jaar appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*