Crypto-Prijzen.nl

Q&A met MinePlex mede-oprichter Alexander Mamasidikov

Q&A met MinePlex mede-oprichter Alexander Mamasidikov

De financiële sector moet cruciale veranderingen en ontwikkelingen ondergaan om aantrekkelijk te blijven. Neobanking is een van de trends die de weg vrijmaakt voor goedkopere oplossingen die digitaal worden gepresenteerd.

Invezz had de gelegenheid om een Q&A te houden met Alexander Mamasidikov, mede-oprichter van MinePlex, om de problemen die het wil aanpakken beter te begrijpen.

1. Welke grote financiële problemen helpen projecten zoals MinePlex op te lossen?

Een groeiend aantal bankapplicaties wordt nu mobiel. Mobiele betalingen worden wereldwijd door meer dan twee miljard mensen gebruikt. Analisten voorspellen dat mobiele betalingen tegen 2025 zullen verdubbelen. In sommige regio’s, zoals Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika, heeft de jongere generatie het gebruikelijke proces van het bezit van een creditcard of betaalpas overgeslagen en heeft ze mobiele apps gebruikt.

In China groeit het gebruik van alles-in-één apps al heel lang. Ik denk dat de toekomst ligt bij applicaties die het mogelijk maken om alles wat je nodig hebt op zak te hebben. MinePlex is ontworpen om gebruikers toegang te geven tot digitale valuta en bankdiensten van de volgende generatie.

Met MinePlex kunnen klanten hun transactiekosten verlagen, tijd besparen bij het contacteren van de bank en hun activa veilig opslaan. Het gebruik van MinePlex is echter net zo eenvoudig als het openen van een Google account.

2. Welke bewerkingen kunnen worden uitgevoerd met MINE tokens?

MINE, het native token van het platform, geeft gebruikers toegang tot alle voordelen van onze diensten en laat ze transacties uitvoeren op het MinePlex blockchain netwerk. Het is de rekenkracht van de blockchain. MINE tokens stellen de eigenaar in staat MINE in te zetten en beloningen te extraheren in PLEX.

3. Wat zijn enkele voordelen van het houden van PLEX?

PLEX is het tweede native token van het MinePlex platform. Het is genoteerd op cryptocurrency beurzen. Dit is het belangrijkste token dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot alle services in het brede MinePlex ecosysteem – marktplaats, cryptokaarten, bankieren, enz.

De waarde van PLEX stijgt voortdurend volgens het algoritme waarop het is gebouwd. Door MINE tokens in hun portemonnee te houden, nemen gebruikers automatisch deel aan liquid token PLEX mining met een beperkte voorraad. Nieuwe munten worden verdeeld onder MINE houders en worden gedolven voor een bedrag van 20% van de maandelijkse storting. Gebruikers kunnen PLEX rechtstreeks op de MinePlex blockchain omzetten in MINE tokens.

4. Is het verkopen of vasthouden van crypto op dit moment lucratiever, gezien de marktsituatie?

De prestaties van bepaalde operaties zijn afhankelijk van de investeringsstrategie. Professionele handelaren verdienen geld op elke markt. Tegelijkertijd hebben veel communityleden cryptocurrency en proberen ze marktomstandigheden te gebruiken om het aantal munten in hun portefeuille te vergroten zodra de gelegenheid zich voordoet.

Met een uitgebalanceerde portefeuille maken ze gegarandeerd winst wanneer ze hun activa verkopen.

5. Wat zijn de grootste voordelen van neobanking?

Het belangrijkste voordeel van neobanking is bruikbaarheid. De klant hoeft zijn huis niet uit, zich aan te passen aan de werkuren van een bepaalde afdeling of in de rij te staan. Elke operatie die beschikbaar is met neobank kan online worden uitgevoerd op een geschikt moment.

Als je het vanuit het perspectief van de bankier bekijkt, zullen ze voordelen opmerken als lage kosten, gunstige tarieven, groei van het klantenbestand, gemakkelijkere goedkeuring van leningen, een focus op kredietverlening aan kleine bedrijven, enz.

6. Met welke uitdagingen wordt neobanking geconfronteerd?

Tegenwoordig wordt neobanking geconfronteerd met bepaalde problemen, waaronder hoge kosten voor het maken en implementeren van bankapplicaties, gespecialiseerde programma’s en sites voor klantenservice, evenals aanzienlijke kosten in verband met de ontwikkeling en implementatie van betrouwbare bescherming tegen cyberfraudeurs en virusprogramma’s.

Vanaf het allereerste begin kan een neobank worden geconfronteerd met een gebrek aan investeringskapitaal en de noodzaak van grote initiële investeringen voor de ontwikkeling van een neobank. Daarnaast vertrouwt een deel van de bevolking neobanken niet en heeft zij een lage computer- en financiële geletterdheid, wat ook een negatief effect heeft op de groei en ontwikkeling van neobanken.

7. Denkt u dat uitholling van verschillen – gebrek aan onderscheid tussen neobanken – een probleem is in de sector?

De gelijkenis van bestaande neobanken, op het eerste gezicht zichtbaar, mag niet misleidend zijn. Bij nader inzien verschillen vrijwel alle projecten in de markt van elkaar: bijvoorbeeld in de kwaliteit van de dienstverlening of in de productlijn. Tegelijkertijd vergroot de homogeniteit van klassieke bankproducten de concurrentie in het neobanksegment, wat uiteindelijk de consument ten goede komt.

8. Hoe zullen de toenemende regelgeving van invloed zijn op de digitale activa industrie in het algemeen?

Regelgevende wetgeving is het grootste probleem waarmee staatseconomieën op dit moment worden geconfronteerd. De ontwikkeling van nieuwe betalingsinfrastructuur en kaders voor het bijhouden van digitale activa en belastingheffing heeft progressieve economieën geholpen nieuwe mijlpalen te bereiken.

Dit laatste is grotendeels gericht op het toegankelijk maken van cryptocurrencies voor een bredere gebruikersbasis, inclusief de niet-gebankte lagen van de bevolking.

Regelgevende wetgeving is de sleutel om van cryptocurrencies een legaal betaalmiddel te maken voor commerciële en financiële afwikkelingen. We kunnen een parallel trekken met de markt voor e-facturen, waar de vraag op de Amerikaanse B2B markt sterk is gegroeid nadat het federale Office of Management and Budget het gebruik van elektronische facturen in 2015 officieel ondersteunde.

Bedrijven in het hele land hebben de voordelen van de aanpak gezien en zijn deze gaan toepassen. Hetzelfde zal gebeuren met cryptocurrencies zodra de juiste regelgevende wetgeving is geïmplementeerd.

Het eerder genoemde raamwerk moet gericht zijn op gemak en bruikbaarheid. De fundamentele pijlers moeten compliance, transparantie en veiligheid zijn om ervoor te zorgen dat directe betalingen worden gehandhaafd als een van de kernwaarden van de onderliggende blockchain basis.

De infrastructuur als geheel moet kmo’s, openbare diensten, bedrijven en gemiddelde gebruikers de kans geven om de voordelen van cryptocurrencies te benutten en deze in de commerciële omgeving toe te passen. Dat gaat veel verder dan de B2B sector, maar ook dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen.

Om de verspreiding van criminele activiteiten in staatseconomieën en de cryptocurrency industrie te belemmeren, moet het publiek worden opgeleid in het juiste gebruik van cryptocurrencies en aanverwante toepassingen. Elke regelgeving moet echter rekening houden met de rechten en kansen van gezagsgetrouwe burgers en tegelijkertijd optreden als voorhoede tegen fraude.

Het opstellen van een dergelijke verordening en de goedkeuring ervan zal in 2022-2025 waarschijnlijk de belangrijkste motor voor marktontwikkeling worden.

9. Wat is het volgende belangrijkste project waar u aan gaat werken?

Na anderhalf jaar aan het project te hebben gewerkt, lanceerden we een unieke CrossFi technologie, ontwikkelden en brachten we de MinePlex blockchain uit en creëerden we verschillende innovatieve financiële instrumenten. Bankieren en cryptokaarten worden nu gelanceerd. Dit alles is in zo’n korte tijd gerealiseerd.

We hebben ambitieuze plannen voor de komende 5 jaar. Dit zal de geschiedenis van de cryptomarkt veranderen. Hier ga ik verder aan werken. Ik ben volledig gefocust op dit project. Dit is mijn levenswerk. Ik haal elke dag inspiratie uit mijn team en de steun van mijn gemeenschap.

10. Hoe ziet de toekomst van financiën eruit?

De digitalisering van financiën gaat door. Tegelijkertijd zullen wetgevers de mogelijkheden uitbreiden om financiële diensten om te zetten in digitale diensten. Meer financiële diensten zullen zich richten op de sociale behoeften van hun consumenten, zoals winkelen en entertainment.

Er zijn nieuwe generatie banken beschikbaar die klanten conciërgeservice, tafelreserveringen, boekingen van hotelkamers en op maat gemaakte services bieden die speciaal voor hen zijn gemaakt. Het aantal mobiele betaaltransacties en diensten op afstand zal groeien, waardoor de traditionele bankkantoren de komende 10 jaar zullen ophouden te bestaan.

Naast andere trends die mainstream zullen worden, wil ik ook de nadruk leggen op directe betalingen, de deeleconomie en abonnementsdiensten.

De rol van cryptocurrencies zal blijven groeien in de moderne financiële sector. Tegenwoordig werken grote marktspelers zoals JPMorgan, Visa en PayPal met cryptocurrencies en erkennen ze de noodzaak om ze samen te voegen met de traditionele sectoren van de economie. De herkenning van digitale valuta zal daarom een hoogtepunt bereiken.

De post Q&A met MinePlex mede-oprichter Alexander Mamasidikov verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*