Crypto-Prijzen.nl

PSV start Bitcoin te HODLen na samenwerking met Anycoin Direct

PSV start Bitcoin te HODLen na samenwerking met Anycoin Direct

PSV Eindhoven, een Nederlandse voetbalclub uit de Eredivisie, heeft een tweejarige sponsorovereenkomst getekend met cryptohandelsplatform Anycoin Direct. De club kondigde dit nieuws op 17 augustus aan en merkte op dat deze overeenkomst het de eerste grote voetbalclub in de Europese Unie zal maken die het volledige sponsorbedrag in Bitcoin (BTC/USD) zal ontvangen.

Volgens de aankondiging wil deze deal het cryptobewustzijn vergroten en Anycoin Direct in Europa promoten. PSV beweert dat meerdere buitenlandse cryptobedrijven achter dezelfde deal aan zaten. Het besloot echter de handen ineen te slaan met Anycoin Direct omdat het een vertrouwd bedrijf is in de regio Eindhoven. Volgens de club bood de keuze voor Anycoin Direct het een betrouwbare internationale partner met lokale wortels.

Naar verluidt is PSV van plan om de BTC die het ontvangt te HODLen en heeft het al crypto wallets opgezet om de crypto op te slaan. Ondanks een bullish benadering van crypto, heeft de club niet bekendgemaakt hoeveel de deal waard is.

In reactie op deze samenwerking zei Frans Janssen, commercieel directeur van PSV Eindhoven, dat de crypto ruimte tal van mogelijkheden en een veelbelovende toekomst biedt. Hij voegde eraan toe dat PSV ernaar streeft innovatief te blijven, en het omarmen van crypto past goed in zijn plannen.

Crypto platforms blijven aandringen op massale acceptatie van digitale activa

In de aankondiging zei Lennert Vlemmings, COO van Anycoin Direct:

Opgroeien in de regio van PSV heeft me altijd heel dicht bijgestaan. Als technologiebedrijf uit de Brainport regio zijn we erg enthousiast over de samenwerking met PSV. De betaling in Bitcoin markeert de volgende stap voor de adoptie van cryptocurrency in de EU.

Dit nieuws komt nadat PSV in april van dit jaar voor het eerst in de ontluikende sector gedoken heeft door een NFT van zijn Europacup 1 finale overwinning op Benfica te veilen. Hoewel de club de titel claimt als de eerste EU club die het totale bedrag aan sponsorgelden in BTC accepteert, is het niet de eerste Nederlandse voetbalclub die een strategisch partnerschap aangaat met een cryptoplatform.

In juni van dit jaar tekende Alkmaar Zaanstreek, beter bekend als AZ Alkmaar, een overeenkomst van vier jaar met Bitcoin Meester. Door de overeenkomst accepteerde AZ Alkmaar een deel van zijn sponsorgelden in BTC. De club kondigde aan dat het de BTC die het ontvangt op zijn balans zou houden en de eerste Nederlandse club zou worden die dit zou doen.

Afgezien van PSV en AZ Alkmaar, omvatten andere voetbalclubs die de crypto en NFT ruimten hebben omarmd, onder meer PSG, Manchester City en Everton.

The post PSV start Bitcoin te HODLen na samenwerking met Anycoin Direct appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*