Crypto-Prijzen.nl

PSE klaar om crypto te gaan gebruiken zodra de SEC groen licht geeft

PSE klaar om crypto te gaan gebruiken zodra de SEC groen licht geeft

De PSE (Philippine Stock Exchange) wil als eerste de lokale cryptomarkten lanceren zodra de financiële toezichthouders hun regels en richtlijnen uitvaardigen. “Als er al omgeruild moet worden voor crypto’s, dan moet dat bij PSE”, zegt de CEO.

Crypto explosie in 2021 dwingt regelgevers om onderzoek en regelgeving te versnellen

De crypto industrie is de afgelopen vier jaar snel gegroeid, sinds deze explodeerde in 2017. Ondanks de bearmarkt die volgde, ging de ontwikkeling door en werd de industrie toegankelijker, aanzienlijk eenvoudiger en kreeg ze talloze nieuwe trends. Met een andere, een nog grotere explosie eind 2020 en begin 2021, is er geen ruimte meer voor regelgevers om af te wachten en te zien wat er zal gebeuren.

De cryptosector explodeert snel, de acceptatie schiet omhoog en zelfs instellingen betreden en kopen crypto over de hele wereld. Dit zorgde ervoor dat talloze regeringen en regelgevers eindelijk in beweging kwamen en cryptocurrencies gingen verbieden of reguleren. Natuurlijk heeft regulering de voorkeur, en velen wachten op hun lokale toezichthouders om groen licht te geven voor crypto.

PSE wil een go-to zijn voor handel in de Filippijnen

Een voorbeeld is de Philippine Stock Exchange (PSE), die onlangs heeft toegegeven dat het de eerste officiële verhuizer naar crypto wil zijn zodra de lokale SEC groen licht geeft. De CEO, Ramon Monzon, verklaarde dat de beurs om verschillende redenen de eerste keuze voor iedereen zou moeten zijn voor cryptobeurs. Het heeft bijvoorbeeld al de handelsinfrastructuur, het biedt waarborgen voor beleggersbescherming en dergelijke.

Monzon is zich nog steeds zeer bewust en transparant over volatiliteit en waarschuwt gebruikers dat onmiddellijke rijkdom gemakkelijk ook onmiddellijke armoede kan betekenen. Echter, op voorwaarde dat investeerders en handelaren nog steeds geïnteresseerd zijn en weten wat ze doen, staat PSE klaar om hen van dienst te zijn.

De toezichthouders van de lokale overheid onderzoeken nu al bijna drie jaar crypto’s, te beginnen in 2019. Destijds vroeg de SEC om feedback van iedereen, inclusief de banken, investeerders en het grote publiek, met de vraag of het land klaar is om zijn eigen, volwaardige cryptobeurs.

De Filippijnen hebben in de loop der jaren een groeiende vraag naar crypto gezien, waarbij hun gebruik voor overmakingen een van de grootste in het land is. Met de vraag naar crypto en het gebruik ervan in de loop der jaren, heeft de centrale bank van het land eerder dit jaar, in januari, zelfs nieuwe richtlijnen opgesteld voor elke aanbieder van crypto-activadiensten.

The post PSE klaar om crypto te gaan gebruiken zodra de SEC groen licht geeft appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*