Crypto-Prijzen.nl

ProShares BTC futures ETF begint te handelen op de NYSE

ProShares BTC futures ETF begint te handelen op de NYSE

ProShares maakt zich op om morgen een exchange traded fund (ETF) uit te rollen op basis van Bitcoin (BTC/USD) futures. Het bedrijf maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) vrijdag haar Bitcoin Strategy ETF heeft goedgekeurd. Dit is de eerste crypto gekoppelde ETF die in de VS is gelanceerd.

Het is echter vermeldenswaard dat de ETF is gekoppeld aan BTC futures contracten die worden verhandeld op de Chicago Mercantile Exchange (CME), niet aan echte BTC.

In een reactie op deze ontwikkeling zei Douglas Yones, hoofd van op de beurs verhandelde producten van NYSE:

Dit is een spannende stap, maar niet de laatste.

Yones voegde eraan toe dat hij gelooft dat de SEC in de loop van de tijd een reeks crypto gekoppelde ETF’s zal goedkeuren. Hij merkte verder op dat deze mijlpaal de legitimiteit van de crypto sector aantoont, met als andere grote overwinning voor de industrie dat Coinbase eerder dit jaar naar de beurs ging.

Met name andere bedrijven wachten op de SEC om voor het einde van het jaar te beslissen over het lot van hun aanvragen voor BTC futures ETF’s. Dit zijn VanEck, Invesco, Valkyrie en Galaxy Digital.

Gemengde emoties in de crypto ruimte

In navolging van Yones mening, zei Michael Sapir, de CEO van ProShares, dat deze prestatie 2021 een gedenkwaardig jaar zou maken in de crypto ruimte. Volgens hem zijn mensen nieuwsgierig naar crypto, maar aarzelen ze om te investeren via ongereguleerde beurzen.

Met de ProShares Bitcoin Strategy ETF gelooft Sapir dat dergelijke beleggers gemakkelijk toegang zullen krijgen tot Bitcoin in een verpakking met marktintegriteit.

Sapir wees er verder op dat de crypto ruimte al meer dan een decennium zonder geluk probeert BTC ETF’s te lanceren. Hoewel de ProShares Bitcoin Strategy ETF niet gebaseerd is op de spotmarkt van BTC, is hij van mening dat CME de meest nauwkeurige weerspiegeling is van de BTC markt.

Als zodanig concludeerde Sapir dat de ProShares ETF in feite een BTC ETF is voor zover deze is gekoppeld aan BTC futures.

Hoewel Sapir tevreden lijkt te zijn met de BTC futures ETF, denken sommigen in de cryptowereld anders over het besluit van de SEC om een BTC futures ETF goed te keuren, maar verwerpen ze ETF’s op basis van fysieke BTC. Een voorbeeld is de CEO van Grayscale Investments, Michael Sonnenshein, die onlangs zei:

Een future is een afgeleide van de spotmarkt, dus als u vertrouwd bent met futures, waarom zou u zich dan niet op uw gemak voelen met de spotmarkt?

Dit nieuws komt nadat de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, opmerkte dat ETF’s op basis van BTC futures eerder goedkeuring krijgen dan op BTC gebaseerde ETF’s. Volgens hem zouden dergelijke ETF’s moeten voldoen aan de Investments Company Act van 1940, die beleggers aanzienlijke bescherming biedt.

The post ProShares BTC futures ETF begint te handelen op de NYSE appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*