Crypto-Prijzen.nl

ProShares Bitcoin futures ETF ziet $1 miljard aan handelsvolume

ProShares Bitcoin futures ETF ziet $1 miljard aan handelsvolume

Het lange wachten op een Bitcoin futures exchange traded fund (ETF) in de Verenigde Staten was gisteren eindelijk voorbij toen de ProShares Bitcoin Strategy ETF begon te handelen op een Amerikaanse beurs. Aan het einde van de eerste handelsdag overschreed de ETF handel onder het tickersymbool $BITO meer dan $ 1 miljard aan volumes.

Deze ETF is op de eerste dag de op één na meest verhandelde ETF geworden. De nummer één positie wordt ingenomen door de BlackRock US Carbon Transition Readiness ETF, die op de eerste dag $ 1.161.734.000 aan handelsvolumes verhandelde.

Grootste ETF in ‘Natuurlijk Volume’

Hoewel het de tweede ETF is in termen van verhandelde volumes op de eerste dag, zijn sommige analisten van mening dat het net zo goed de eerste positie zou kunnen innemen.

Eric Balchunas, een ETF analist bij Bloomberg, verklaarde dat de handelsvolumes van de $BITO ETF “gemakkelijk de grootste eerste dag van alle ETF’s zouden kunnen zijn in termen van ‘natuurlijk’ volume.” Hij merkte op dat de handelsvolumes van $BITO 95% hoger waren dan die van sommige van de andere meest populaire ETF’s zoals $ARKK, $DIA en $SLV.

Balchunas verklaarde dat natuurlijke volumes aangaven dat een ETF “belangen van de basis” had. De meeste ETF’s hebben meestal startkapitaal, dat wordt gegeven door grote beleggers, maar de $BITO ETF ontving geen startkapitaal.

De $BITO ETF beleefde een ongelooflijke eerste handelsdag. De openingsprijs was $ 40 en sloot de dag af op $ 41,94 met ongeveer 24 miljoen aandelen die werden verhandeld. Dit vertegenwoordigt een prijsstijging van 4,85% op de eerste dag. Een andere BTC futures ETF zal naar verwachting deze week ook debuteren.

Bitcoin komt dichterbij recordhoogtes

Bitcoin (BTC/USD) heeft positief gereageerd op nieuws over de ETF goedkeuring. De opwinding die door dit nieuws is gecreëerd, heeft ertoe bijgedragen dat Bitcoin de afgelopen twee weken met meer dan 23% is gestegen. Trouwens, sinds het begin van de maand is de munt gestegen van dieptepunten van minder dan $ 41K naar de huidige hoogtepunten. Gegevens van CoinGecko laten zien dat Bitcoin het hoogste punt in zes maanden van $ 64K heeft getest, en slechts $ 800 tekort kwam om een nieuwe recordhoogte te creëren.

Met een andere ETF die naar verwachting deze week debuteert , zouden we kunnen zien dat de Bitcoin op weg is naar andere recordhoogtes, en misschien zou de verwachte $ 100K tegen het einde van het jaar kunnen worden bereikt.

The post ProShares Bitcoin futures ETF ziet $1 miljard aan handelsvolume appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*